Literaire ontmoetingen Kennemer Theater bekend

Foto: Kennemer Theater

Het Kennemer Theater, Bibliotheek IJmond Noord en The Read Shop Beverwijk presenteren dit seizoen opnieuw een serie literaire ontmoetingen.

Auteurs lezen voor uit eigen werk of worden geïnterviewd en zorgen voor een levendige interactie met het publiek. Annegreet van Bergen, Adriaan van Dis, Alex Boogers en een mystery guest komen dit seizoen naar het Kennemer Theater.

Annegreet van Bergen
Journalist en auteur Annegreet van Bergen schreef onder meer de bestseller ‘Gouden jaren’ (2014) en ‘De lessen van burn-out’ (2000). In haar nieuwe boek ‘Het goede leven’ pakt Annegreet de draad op van haar bestseller ‘Gouden jaren’. Ze laat met nieuwe observaties en anekdotes zien hoe de grote naoorlogse groei het leven in Nederland onherkenbaar heeft veranderd. Op 30 oktober komt ze vertellen over ‘Het goede leven’.

Adriaan van Dis
Dinsdagavond 15 januari komt auteur, journalist en televisiepresentator Adriaan van Dis naar Beverwijk. In 1983 debuteerde hij als schrijver met de novelle ‘Nathan Sid’. Zijn meest recente werk is ‘In het buitengebied’ (2017) en in november 2018 verschijnt een door Joost Roelofsz geïllustreerde heruitgave van ‘Zilver’.

Alex Boogers
Alex Boogers is een groot pleitbezorger voor de literatuur. Met zijn gepassioneerde optredens in boekhandels en op scholen wist hij al menigeen voor het lezen te winnen. Die lezingen werkte hij uit tot De lezer is niet dood. In dit fel opgemerkte schotschrift riep Boogers docenten, boekhandelaren, schrijvers en uitgevers op om de lezer te zoeken waar je hem niet verwacht. Deze maand wordt een nieuw boek van Alex Boogers verwacht, getiteld ‘Lang leve de lezer’. In dit manifest brengt Alex Boogers een ode aan de lezer. Boogers werpt zijn licht op de kloof tussen de culturele elite en de schrijvers buiten de gevestigde orde. Hij daagt jonge lezers, én lezers uit andere culturen, uit een boek óf een pen op te pakken, en gelooft erin dat de lezer uiteindelijk leeft, leest en overwint. Alex staat dinsdagavond 26 februari in het Kennemer Theater.

Mystery guest
Zondagmiddag 31 maart komt er een Mystery guest, een auteur, actueel van dat moment. Wie zal het zijn? Nu nog letterlijk een gesloten boek…

De literaire ontmoetingen vinden plaats in het Kennemer Theater. Kaarten vanaf € 14,00 zijn te reserveren via www.kennemertheater.nl of via de theaterkassa (0251) 221453.

Reacties