Column van de Dag: Herfstdip? Homeopathie!

Foto: Pixabay

Vandaag een nieuwe column op Nieuws.nl van Saskia Olivier, homeopaat in het Oude Administratiegebouw in Castricum, over wat de herfst me je kan doen, en wat homeopathie dan voor je kan betekenen.

Herfstdip? Homeopathie!
De herfst staat voor de deur! De bossen kleuren prachtig op, de verwarming gaat aan, de gordijnen dicht. Voor de één een gezellige tijd. Voor de ander een tijd van ongemak. Verkoudheid en ontstekingen steken soms de kop op. Sommige mensen hebben last van huidklachten door de kou. Anderen hebben weer vaker last van maag- en darmklachten door de vochtigheid in de lucht. Daarnaast is het in deze tijd van het jaar vaak druk op het werk. Dan loopt het soms uit de hand met de werkstress. De kinderen gaan weer naar school. Voor het ene kind een feest, voor het andere kind een bron van stress met ook lichamelijke klachten of gedragsveranderingen als gevolg.

“Wat kan homeopathie betekenen?” vragen mensen mij dan. Heel wat, is mijn ervaring. Soms denken mensen dat de klachten alleen maar komen door de herfst. Maar als homeopaat zie ik dat anders. Want we hebben allemaal te maken met het herfstweer. Maar de een ontwikkelt een ontsteking, de ander wordt een beetje somber en een derde heeft nergens last van. Dat kan dus niet alleen maar door het weer komen. Het zegt ook iets over de persoon. En dat is nu precies waar ik als homeopaat samen met de cliënt naar op zoek ga. Wat zijn de klachten precies? Wanneer treden ze precies op? Wat voelt u precies? Dat kan voor ieder mens weer anders zijn. Het homeopathische middel wordt heel precies voorgeschreven op de persoonlijke klachten, ervaring en situatie.

Zo heb ik een meisje behandeld met een hele vervelende huiduitslag. Tijdens het consult bleek dat ze heel moeilijk stil kon zitten op school.  Ook hoorde ze alle geluidjes in de klas. Daardoor was ze heel snel afgeleid. Vooral na die heerlijke vrijheid van de vakantie was het extra moeilijk voor haar. De combinatie van de kenmerken van het meisje en het type huidklacht bracht me op een passend middel. Na inname hervond zij langzaam haar rust, al moet zij in de pauzes en na school altijd wel even “uitgelaten worden”, zoals moeder dat vertelde. De huidklacht is gelukkig al een stuk minder. Dat vraagt wel wat tijd.

Het mooie van homeopathie is dat bij een succesvolle behandeling niet alleen de fysieke klachten afnemen of verdwijnen, maar mensen zich vaak ook mentaal en emotioneel beter voelen. Zo was dit meisje bijna van haar huidklachten af en kon ze langer rustig zitten. Ze blijft een bewegelijk en actief kind. Maar ze kan ook opletten en leren als dat nodig is. Dat is nu wat we bedoelen met beter in je vel zitten met de homeopathie.

Heeft u vragen, wilt u een afspraak maken, neem dan contact op met

Meer weten over homeopathie en over ‘Homeopathie Noord-Holland in het bijzonder? Kijk op de website Homeopathie Noord Holland of bel met Saskia Olivier: 06-29566438

Reacties

Cookieinstellingen