Beverwijk trapt af voor Samenloop voor Hoop 2019

Op zaterdag 1 september is in Gebouw Odd Fellows in Beverwijk de aftrap gegeven voor de tweede editie van ‘Samenloop voor Hoop’ in Beverwijk.

Dit gebeurde door voorzitter René Schelvis van Samenloop voor Hoop Beverwijk in de aanwezigheid van een groot aantal betrokkenen, waaronder Leo Adema (coördinator vanuit het KWF) en Burgemeester Martijn Smit, die vertelde trots te zijn dat het evenement, na een zeer succesvolle en indrukwekkende editie in 2017, opnieuw in Beverwijk georganiseerd gaat worden.

vlnr: René Schelvis (Voorzitter Samenloop voor Hoop Beverwijk), Leo Adema (coördinator vanuit het KWF) en Martijn Smit (burgemeester Beverwijk)

Samenloop voor Hoop
De Samenloop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette met als doel geld bijeen te brengen voor het Koningin Wilhelminafonds om deze organisatie helpen bij de strijd tegen kanker. Maar de Samenloop voor Hoop doet meer: de loop biedt de mogelijkheid aan een ieder die geconfronteerd is (geweest) met kanker en/of dierbaren heeft verloren aan deze ziekte om met elkaar te praten, steun bij elkaar te vinden, verdriet te kunnen delen, en ook het léven te kunnen vieren.

Burgemeester Martijn Smit (mét ambtsketen!) schut Rijn van Dam de hand.

Optredens, ceremonies en acties
Verder zijn er tijdens de loop allerlei optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek.

Zoals gezegd is het voor de tweede keer dat de Samenloop voor Hoop in Beverwijk wordt georganiseerd. Voor de eerste keer gebeurde dat in 2017, nadat Heemskerk al eerder de Samenloop tweemaal had georganiseerd op de Vlaskamp in 2014 en 2016.

Indrukwekkende editie 2017
Aan de editie van 2017 denkt iedereen nog met een bijzonder warm gevoel terug. Vierentwintig uur gedurende welke iedereen letterlijk lief en leed met elkaar deelde. In totaal deden 24 ploegen mee (450 deelnemers) aan de 24-uursestafette plus nog een keer 75 deelnemer(tje)s aan de kinderloop, met alles bij elkaar een recordresultaat van € 57.146,37 voor KWF Kankerbestrijding.

Kinderloop tijden editie 2017

Deelnemers uit de hele IJmond welkom
Uiteraard hoopt de organisatie dat de editie van 2019 weer net zo indrukwekkend als succesvol zal zijn. Op dit moment is de inschrijving begonnen en hebben de eerste teams zich al aangemeld. Het streven is om ook nu weer tenminste die 24 teams bij elkaar te krijgen. Maar het mogen er natuurlijk altijd meer zijn. Het is dan ook zeker zo dat teams uit de hele IJmond welkom zijn om deel te nemen. Inschrijven kan via: Inschrijven Samenloop voor Hoop Beverwijk.

Teams uit de hele IJmond welkom!

Donaties hard nodig
Al het geld dat de deelnemers aan de loop met allerlei acties bij elkaar brengen gaat één-op-één naar het KWF. En wat de kosten van de organisatie betreft: daarvoor is de organisatie hard op zoek naar sponsoren. Gezien de bedrijvigheid in de IJmond heeft voorzitter René Schelvis er echter alle vertrouwen in dat dat helemaal goed gaat komen. Uiteraard zal René er voor zorgen dat de namen van de sponsoren niet onopgemerkt zullen blijven, en ook de lokale nieuwssite Beverwijk.Nieuws.nl zal regelmatig melding maken van de sponsoren die zich aan dit evenement verbinden. Donateurs kunnen zich aanmelden via: Samenloop voor Hoop sponsorenKlik op de hoofdfoto voor reportage kick-off
Tijdens de kick-off op zaterdag 1 september was ook RTV IJmond aanwezig en maakte de bovenstaande reportage met o.a. interviews met burgemeester Martijn Smit en voorzitter van Samenloop voor Hoop Beverwijk René Schelvis.

Reacties

Cookieinstellingen