Grote groep leerlingen haalt diploma aan bedrijfsschool Tata Steel

Foto: Tata Steel

Maar liefst 82 leerlingen hebben dit jaar hun opleiding aan de bedrijfsschool van Tata Steel in IJmuiden met succes afgerond. De kersverse procesoperators, werktuigbouwkundigen en elektrotechnici krijgen allemaal een baan bij het staalbedrijf.

De Academy van Tata Steel bestaat inmiddels 79 jaar. In die periode hebben meer dan 13.000 technici aan de bedrijfsschool hun diploma gehaald.
“Techniek is de motor van de Nederlandse economie”, aldus Fabiënne Hendricks, Manager van de Academy van Tata Steel. “Technisch talent staat ook aan de basis van het succes van ons staalbedrijf. Jongeren met een passie voor techniek vinden hier een uitdagende werkomgeving met veel carrièremogelijkheden. En ze sluiten hier ook vriendschappen voor het leven. De hechte betrokkenheid bij het staalbedrijf en de zorg voor elkaar komt ook tijdens de festiviteiten rondom ons 100-jarig jubileum duidelijk naar voren.”

Innovatie voorop
De Academy van Tata Steel integreert de nieuwste technologische ontwikkelingen in de opleidingen. Zo krijgen leerlingen ook les in 3D tekenen en printen, in robotisering en in gebruik maken van virtual reality technieken. Leerlingen krijgen ook de kans om mee te werken aan prestigieuze innovatieve projecten bij Tata Steel zoals de ontwikkeling van HIsarna (nieuwe technologie om ruwijzer te maken met fors minder CO2-uitstoot) en Hyperloop (transportsysteem via stalen buis).

Voor meer informatie over en inschrijven voor de opleidingen: www.tatasteeljobs.nl/leerlingen.

Reacties