Onverslijtbaar! Bintangs presenteren nieuw album

Foto: Wim Meijer Fotografie

Met de presentatie van het nieuwe album ‘Its a nightmare’ (vinyl en CD) in het Patronaat in Haarlem en de meet & greet bij platenzaak Mono’s in Heemskerk laat de inmiddels 57 jaar oude Beverwijkse rockband De Bintangs weer opnieuw nadrukkelijk van zich horen.

(bron: NH Nieuws)

Bij 6 decennia na het begin van de band trekken de mannen weer door het land om hun nieuwe plaat te promoten. De huidige bezetting van de Bintangs bestaat uit Frank Kraaijeveld, Marco Nicola, Dagomar Jansen en Burt van der Meij. Zij zijn ook verantwoordelijk voor de 3 nieuwe nummers op het album, de titelsong “It’s A Nightmare”, “Outskirts of Town” en “Kick Kick Kick”Frank Kraaijeveld
De andere nummers van het album zijn vooral live opgenomen nummer van eerdere Bintangs-bezettingen. De band die met hun ‘Hoogovens-sound’ (naar de staalfabriek) vooral in de jaren zeventig van de vorig eeuw furore maakte, kende meer dan veertig verschillende leden. Bassist en tekstschrijver Frank Kraaijeveld is dan ook nog het enige bandlid  er nog bij. Hij was alleen begin jaren zeventig even weg toen hij zich met zijn jongere broer Arti afscheidde en een tijdje optrad onder de naam ‘Kraaijeveld’.Twaalf bandleden overleden
Arti Kraaijveld overleed begin dit jaar op 71-jarige leeftijd in een verzorgingshuis in IJmuiden. Hij is één van de twaalf bandleden die inmiddels zijn overleden. Frank (73) is de constante factor.

Hieronder een opname van het optreden van de Bintangs bij ISOO in Beverwijk tijdens de opening van de fototentoonstelling  naar aanleiding van het toen 55-jarig jubileum van de band.

Klik HIER voor de reportage van mediapartner NH Nieuws

Reacties