Regeltjes jagen vrijwilliger Beverwijkse volière weg

Foto: NH Nieuws

NVWA zet vrijwilliger bij volière Scheybeeckpark voor ’t blok: 20 vogelsoorten in plaats van de huidige 30 òf ‘dierentuin’ worden

Dat hij stopt als vrijwilliger bij de openbare volière in het Beverwijkse Scheybeeckpark, vindt Marco Ravesteijn ‘heel vervelend’ en bezorgt hem ‘een naar gevoel’. Toch zet hij er eind deze maand een punt achter.

De volière is namelijk niet meer wat hij was sinds het bezoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een paar maanden geleden. Die constateerde dat Marco dertig verschillende vogelsoorten in de volière had. En dat terwijl er maar tien zijn toegestaan. Gevolg: hij moest zijn vogelbestand kortwieken.

Dierentuinvergunning
Hij had wel op de oude voet kunnen doorgaan, maar dan had hij een vergunning moeten aanvragen voor een dierentuin. Want zo ziet de NVWA nu officieel de volière in het stadspark. “Ik zou dan een dierentuin moeten runnen. Nou, zie je het voor je? Dan zouden er ook apen en krokodillen in moeten”, zegt Marco. “Dat is helemaal niet mijn bedoeling. Bovendien is het als vrijwilliger niet te doen, het gaat je zeeën van tijd kosten.”

Klik HIER voor het verdere verhaal van Marco en de reportage van mediapartner NH Nieuws.

Reacties