Suriname Food Festival bij Amazing Oriental in Beverwijk

Foto: Pixabay

Op zaterdag 3 november organiseert Amazing Oriental het Suriname Food Festival. Van 11.00 tot 17.00 uur kunnen bezoekers van de Aziatische supermarkt inspiratie opdoen en genieten van culinaire en culturele hoogstandjes.

“De Surinaamse keuken is ontzettend divers”, vertelt Liza Poon, marketingdirecteur van Amazing Oriental. “Dat komt doordat de bevolking in Suriname uit nagenoeg alle werelddelen afkomstig is. Afrikanen, Hindoestanen, Portugezen en ook Hollanders drukten hun stempel op de Surinaamse keuken. De samensmelting van culturen leidde tot de creatie van typisch Surinaamse gerechten als roti, nasi goreng trafasie en pom. Tijdens het Suriname Food Festival kan men ontdekken hoe eenvoudig het is de rijke smaken uit dit land zelf thuis op tafel te zetten.

Kookdemonstraties, proeverijen en optredens
Het Suriname Food Festival is een prikkeling voor alle zintuigen. Behalve van kookdemo’s kan men kennismaken met allerlei nieuwe smaken tijdens de proeverijen. Daarbij kan men genieten van optredens van de Sranan Bromtji dansgroep en muziekband.

Zelf aan de slag
De compacte opzet van dit foodfestival zorgt voor een intieme sfeer en complete Surinaamse beleving. Bijzonder aan dit festival is dat je na de opgedane inspiratie direct zelf aan de slag kunt gaan. De ingrediënten zijn bij Amazing Oriental in overvloed aanwezig, van verse groente, vlees en vis tot een waaier aan kruiden en sauzen.

Amazing Oriental Beverwijk is gevestigd aan de Buitenlanden 10 (bij de Bazaar)

Reacties