Blokfluitdocent Pia Mercx neemt na 40 jaar afscheid

Foto: Cultuurhuis Heemskerk

“Het is precies 60 jaar geleden dat ik mijn eerste blokfluit kreeg!”, vertelt Pia Mercx op de haar zo bekende opgewekte toon. Het verjaardagscadeau voor de toen 6-jarige Pia was een schot in de roos.

Pia Mercx neemt na 40 jaar lesgeven afscheid als blokfluitdocent. Haar bevlogen manier van lesgeven gaat inmiddels over generaties heen. Ook de kinderen van haar oud-leerlingen heeft ze de liefde voor de blokfluit én het plezier van samen muziek maken weten over te brengen. Als dirigent heeft Mercx eveneens haar sporen verdiend. In haar woonplaats Amsterdam staat zij bijvoorbeeld al dertig jaar voor het Coenenkoor en dirigeert zij al veertig jaar in de parochie St. Thomas van Aquino, waarvoor zij dit jaar de gouden eremedaille van de Sint-Gregoriusvereniging ontving.

Cultuurhuis Heemskerk, Muziekschool- en Montessorischool Beverwijk
Bij Cultuurhuis Heemskerk gaf ze 12,5 jaar blokfluitles aan jong en oud, dirigeerde zij het kinderkoor Arie Bombarie, en leidde het blokfluitensemble Recorders Round. Voordat Mercx docent werd bij Cultuurhuis Heemskerk, was zij verbonden aan de Muziekschool in Beverwijk en gaf zij les aan de Montessorischool Beverwijk. Een lange en mooie band tussen haar en de regio. “Er is niets mooiers dan samen muziek maken”, vertelt Pia Mercx, “ik heb het mooiste vak dat je kunt hebben: kinderen en volwassenen in contact brengen met muziek!”

Iedereen welkom op afscheidsreceptie
Iedereen die Pia Mercx een warm hart toedraagt, is van harte welkom op de afscheidsreceptie op donderdag 18 oktober in Cultuurhuis Heemskerk van 17.00-20.00 uur. Vooraf aanmelden via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen