Verdachte Hema-branden Beverwijk na anderhalf jaar vrijgesproken

Foto: Pixabay

De 24-jarige man die vorig jaar mei is aangehouden als verdachte voor het opzettelijk aansteken van twee branden in de Hema in Beverwijk, is vrijgesproken. De rechtbank heeft in een verklaring uitgelegd dat er onvoldoende bewijs is om hem langer op te sluiten.

(bron: NH Nieuws)

Op 13 mei 2017 ontstond twee keer brand in het pand aan de Breestraat, zowel ’s morgens vroeg als rond middernacht brak brand uit in een ruimte boven de Hema. De brandweer wist het vuur beide keren snel te blussen en te voorkomen dat er gewonden vielen.

Na een grootschalig onderzoek werd de toen 22-jarige verdachte aangehouden. Hij werd ervan beschuldigd kortsluiting te hebben veroorzaakt in het kantoor op de eerste verdieping. Tevens zou hij op dezelfde verdieping een of meerdere brandhaarden hebben gemaakt.

Vandaag heeft de rechtbank besloten dat, na schade-onderzoek van een deskundige, er geen concrete oorzaak aan het ontstaan van de brand kan worden gegeven. Hierdoor is het niet bewezen dat de verdachte ook daadwerkelijk schuldig is aan de branden en wordt hij vrijgesproken. De man heeft bijna anderhalf jaar vastgezeten als verdachte.

De schadevergoeding van 520.000 euro die door de Hema wegens ‘materiële schade’ aan de man was opgelegd, wordt ook kwijtgescholden.

Reacties