Museum Kennemerland huldigt winnaars prijsvragen Burendag Tata Steel

Foto: Museum Kennemerland

Op zondag 30 september werd op het terrein van Tata Steel de Burendag georganiseerd in het kader van het 100-jarig bestaan van het staalbedrijf. Museum Kennemerland was uiteraard ook van de partij.

Het museum wijdt op dit moment een expositie aan het feit dat Hoogovens zich 100 jaar geleden in de IJmond vestigde.

De invloed van Hoogovens op de ontwikkelingen in de regio is enorm geweest. Dit laat het museum zien door een fotopresentatie over de maatschappelijke effecten en een bijzondere filmpresentatie waarin 3 ondernemers centraal staan. De stad Beverwijk, en de plaatsen Heemskerk, Velsen en IJmuiden hebben vanaf de zestiger jaren uit de vorige eeuw een gigantische groei doorgemaakt dit wordt getoond in een interactieve presentatie over de woningbouw in de regio.

Tijdens de burendag heeft het museum een tipje van de sluier opgelicht over hetgeen in het museum te zien is. Ook konden de bezoekers bij de stand van het museum meedoen aan twee prijsvragen; een voor volwassenen en een voor kinderen. De kinderen moesten een pittige rebus oplossen. De winnaars van de prijsvragen, die uit de inzenders zijn getrokken, zijn donderdagavond 18 oktober feestelijk in het museum als VIP onthaald en in het zonnetje gezet. Zij kregen een speciale rondleiding door het museum, mooie cadeaus en een prachtige bos bloemen.

Zie voor het laatste nieuws en activiteiten www.museumkennemerland.nl

Reacties