Speeltuin Kindervreugd tijdens Herfstvakantie iedere middag open

Foto: Pixabay

Vrijwilligers van Beverwijkse speeltuin Kindervreugd aan de Huiderlaan staan de hele week paraat om de jeugd een actieve herfstvakantie te bezorgen. Gedurende deze hele week is speeltuin Kindervreugd iedere middag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Na deze week gelden de ‘winter-openingstijden’. Dat betekent dat de speeltuin dan alleen geopend is op elke woensdagmiddag en zaterdagmiddag van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Over Speeltuin Kindervreugd
Speeltuin Kindervreugd kent inmiddels een ruim 70-jarige geschiedenis. De speeltuin werd kort na de oorlog opgezet. Het bleek een initiatief met een lange adem:  niet weg te dènken en ook niet weg te krijgen. Ondanks beleidsbesluiten van de Gemeente (die er ooit uit kostenoverwegingen een openbare speelruimte van wilde maken met speeltoestellen van het niveau ‘wipkip’) en een forse brand in 2003, herrees Kindervreugd mooier dan ooit uit het as.

Vrijwilligers
Dat zoiets lukte is helemaal te danken aan het bijzondere team van circa 15 vrijwilligers dat al sinds 1989 ervoor zorgt dat de speeltuin letterlijk en figuurlijk blijft draaien. doelstelling van Kindervreugd: op basis van een zo laag mogelijk budget iedereen zoveel mogelijk plezier verschaffen. En dat lukt dus: Kinderen betalen slecht één euro voor een middag of een ochtend in de speeltuin, en (groot)ouders of begeleiders zijn gratis. Voor € 19,- is het zelfs mogelijk om een gezinskaart te kopen waarvoor het hele gezin een heel jaar helemaal los kan gaan op al het speeltuig.

Reacties