De mensen achter Stichting Welzijn Beverwijk (#8)

Foto: Stichting Welzijn Beverwijk

Wie werken er allemaal bij Stichting Welzijn Beverwijk? Doen ze dit als vrijwilliger of beroepsmatig? Wat houdt het werk precies in? En wat drijft ze om dit werk te doen? Medewerkers stellen zichzelf voor en vertellen over hun werk bij de stichting.

Deze keer het verhaal van Fia van Ginkel.

“Twee ochtenden in de week werk ik als vrijwilliger bij de balie van buurthuis Wijk aan Duin. Dit doe ik inmiddels zo’n anderhalf jaar. Mijn werk bestaat uit het beantwoorden van de telefoon, het ontvangen en te woord staan van bezoekers en lichte administratieve werkzaamheden. Incidenteel spring ik ook weleens in bij de koffie- en theeverstrekking aan bezoekers van het buurthuis.

Oorspronkelijk ben ik opgeleid als kapster. Ik heb werkervaring opgedaan in een supermarkt en daarna als administratief medewerkster werkzaam geweest bij het Kadaster in Zuidoost Brabant. Uiteindelijk ben ik gaan werken bij het klantcontactcentrum van het Kadaster in Amsterdam wat mij vanwege de reisafstand heeft doen besluiten te verhuizen naar Velsen-Noord.

Waarom ik vrijwilligerswerk ben gaan doen? Helaas had ik de pech medische klachten over te houden aan een verkeersongeluk. Hierdoor was het voor mij op den duur niet meer mogelijk te werken. Inmiddels ben ik afgekeurd. Omdat ik geen zin had om hele dagen thuis te zitten ben ik me gaan oriënteren op vrijwilligerswerk. Ik wilde me nuttig maken en onder de mensen te zijn. Bij buurthuis Wijk aan Duin was men op zoek naar een baliemedewerkster en vanwege mijn achtergrond kon ik de werkzaamheden die daarbij horen snel oppakken. De werkzaamheden zitten niet in een keurslijf en in overleg kan ik er heel flexibel mee omgaan. De twee ochtenden geven mij, naast de sociale contacten, ook ritme en dat vind ik erg prettig.”

Reacties