Bekersprookje ODIN’59 voorbij na nipte nederlaag tegen Heerenveen

Het is ODIN’59 helaas niet gelukt nog een keer te stunten in het bekertoernooi. De Heemskerkse amateurs hebben in de achtste finale met 1-3 verloren van sc Heerenveen.

(bron: NH Nieuws / foto’s: Ton van Steijn)

Helemaal verrassend was dat niet. Heerenveen staat op dit moment op de achtste plaats van de Eredivisie, en daarvan mocht worden verwacht dat de Heemskerkse amateurs de Friese bekerambities niet zouden verstoren.

Toch was het ODIN’59 die direct na het eerste fluitsignaal de toon zette. In een sfeervol Telstar-stadion schoten de Heemskerks ongeveer letterlijk uit de startblokken. Na een fout achterin bij Heerenveen profiteerde rechtsachter Mitchel Bormann. Met een diagonaal schot zorgde hij binnen twee minuten voor de verrassende 1-0 en gaf daarmee de ODIN’59-supporters, die in grote getalen het Noordzeekanaal waren overgestoken, hoop op een nieuwe sensatie, naar eerdere overwinning op Emmen.Snelle gelijkmaker
De Friezen lieten het er echter niet bij zitten en gingen direct op jacht naar de gelijkmaker. Dat leverde snel succes op. In de negende minuut was het Michel Vlak, die vanuit een hoekschop de bal snoeihard in het dak van het doel van ODIN’59 schoot.

Vanaf de gelijkmaker werd het voor ODIN een kwestie van overeind blijven. Ondanks een duidelijk veldoverwicht voor Heerenveen (72% balbezit en 10 hoekschoppen tegen 2 voor ODIN) lukte dat wonderwel goed, totdat Heerenveen-spits Sam Lammers in de 54e minuut de bal voor zijn voeten kreeg en hard uithaalde, daarmee doelman Barry van Dijk kansloos latend.In het laatste halfuur kreeg ODIN nog een aantal kansen op de gelijkmaker via Ahmed al Mahdi, Nigel Hardenberg, Eelke de Graaf en Mitchell Bormann, maar Heerenveen-keeper Warner Hahn stond steeds in de weg.

Uiteindelijk was het drie minuten voor tijd Pelle van Amersfoort die de wedstrijd definitief besliste door de 1-3 op het scorebord te toveren, en daarmee de bekerdroom van ODIN aan flarten te schieten.

Foto-impressie van Ton van Steijn als blijvende mooie herinnering
Wat blijft is een mooie herinnering voor de club en z’n duizenden supporters die zich na afloop van de wedstrijd meer trots dan teleurgesteld toonden.