Elfde editie Nieuwjaarsduik Wijk aan Zee super ‘cool’ spektakel

Foto: Wim Meijer Fotografie

Exacte aantallen zijn moeilijk te geven, maar het waren er veel. Heel veel deelnemers aan de 11e Nieuwjaarsduik in Wijk aan Zee.

De 11e… dat is het gekkengetal, en wellicht is dat op het fenomeen ‘Nieuwjaarsduik’ wel heel goed van toepassing. Want hoe gek moet je zijn om bij een gevoelstemperatuur van een graad of vier en een watertemperatuur van 8 graden de zee in te springen?

Tè gek! Dat vinden de vele honderden deelnemers. En dat was vandaag weer te zien. Eerst een vrolijke warming up, vormgegeven door Kees Aardenburg, specialist in bootcamps, en daarmee de aangewezen persoon om de deelnemers op temperatuur te krijgen.En dan het startschot, waarbij het toch ieder jaar weer een soort van wedstrijd lijkt om als eerste het ‘ruime sop’ te kiezen. Dat geldt overigens lang niet voor iedereen. Voor de meeste deelnemers is de Nieuwjaarsduik toch een soort eerste ‘highlight’ van het nieuwe jaar, waarvan zo lang mogelijk moet worden genoten.Nou ja, zo lang mogelijk, ook weer niet tè lang, want bij de eerder genoemde temperaturen bleek men toch ook wel gemotiveerd om snel weer de badjas op te zoeken en de erwtensoep met rookworst van de hoofdsponsor z’n verwarmende werk te laten doen.

Uitgebreide (downloadbare) fotoserie
Wat de Nieuwjaarsduik ook is: een jaarlijks feestje voor de lokale media, die elkaar verdringen om veel dankbare ‘plaatjes’ te schieten. Dat geldt ook voor Beverwijk.Nieuws.nl. Ook dit jaar was fotograaf-redacteur Wim Meijer weer aanwezig en maakte onderstaande fotoreportage. Klik op de foto’s voor een grotere, downloadbare versie.

Reacties