Lars Boom en Laurens ten Dam gáán voor eindoverwinning in AGU Egmond-Pier-Egmond

Lars Boom en Laurens ten Dam: helemaal onder de indruk van de te winnen trofee!
Foto: Wim Meijer Fotografie

Nederlandse toprenners van start tijdens 21e editie van strandrace AGU Emond-Pier-Egmond; naast zo’n 300 wedstrijdrijders ook rond de 3500 recreanten op pad met de mountainbike over parcours van 38 kilometer van Egmond naar Wijk aan Zee en terug.

Voor de 21e keer wordt morgen, zaterdag 12 januari, de inmiddels iconische strandrace gehouden over een afstand van 38 kilometer van Egmond naar de Noordpier bij Wijk aan Zee en weer terug. En net als bij voorgaande edities is het organisator Le Champion weer gelukt om een indrukwekkend deelnemersveld aan de start te krijgen.

Jasper Ockeloen en Lars Boom in favorietenrol
Ongetwijfeld geldt Jasper Ockeloen,  winnaar van vorig jaar en recentelijk nog winnaar van de Subaru Beach Battle in Wijk aan Zee, als een van de favorieten. Maar hij heeft die rol niet in zijn eentje.

Jasper Ockeloen tijdens zijn door hem gewonnen Subaru Beach Battle in Wijk aan Zee

Ook Lars Boom wordt gezien als een serieuze kandidaat voor de eindoverwinning. Voor hem is het de eerste keer dat hij in Egmond van start gaat. Voorgaande jaren lukte het hem niet om de race in te passen in zijn wedstrijdprogramma en vorig jaar kampte hij met hartproblemen. Nu lijkt hij echter helemaal op de weg terug, zeker nadat hij begin december in Scheveningen het Europees Kampioenschap  Strandrace op zijn naam bracht.

Lars Boom: voor het eerst aan de start van Egmond-Pier-Egmond en meteen, als Europees Kampioen Strandrace, een van de topfavorieten.

Behalve de eerder genoemde Jasper Ockeloen en Lars Boom verschijnen nog meer grote namen uit de wielrensport aan de start, zoals Ramon Sinkeldam, Bram Rood, Thijs Zonneveld, Bram Imming, Sebastian Langeveld en niet te vergeten Laurens van Dam, voor wie als Oudorper, Egmond-Pier-Egmond een soort van thuiswedstrijd is.

Laurens ten Dam tijdens de persconferentie van Le Champion.

Hindernissen, wind en regen
De strandrace gaat morgen om 11.00 uur van start vanaf de Boulevard Noord in Egmond aan Zee. In het parcours, dat de renners voert naar de Noordpier in Wijk aan Zee en weer terug, worden de renners op de terugweg getrakteerd op onder meer een loodzware passage bij Castricum, waar de renners te maken krijgen met een strandopgang en de nodige hindernissen. Daar komt nog een keer bij dat ook de weersomstandigheden beloven verre van ideaal te zijn: stevige wind, oplopend tot windkracht 7 en daarbij de kans op de nodige ‘nattigheid’.

Strandopgang Castricum: een nekbreker in het parcours

Voor de professionele renners maken deze omstandigheden de race alleen maar interessanter, voor de 3500 recreanten kan het echter wel een flink afzien worden. Hoe ze het er allemaal vanaf gaan brengen? Morgen om deze tijd weten we meer. De redactie van Nieuws.nl wenst alle deelnemers in ieder geval heel veel sterkte, succes en plezier!

Uiteraard morgen meer over de Egmond-Pier-Egmond strandrace.

Reacties