Belgische Timothy Dupont kaapt zege Egmond-Pier-Egmond weg voor neus van Lars Boom

Foto: Wim Meijer Fotografie

Een heroïsche strijd. Anders kan de 21e editie van de AGU Egmond-Pier-Egmond Strandrace niet worden genoemd. Striemende regen en een noordwesten wind die aanwakkerde tot kracht 7 geselden de circa 3500 mountainbikers, waaronder ook de absolute Nederlandse top.

Favorieten voor de eindzege: Europees kampioen strandrace Lars Boom, Jasper Ockeloen, Ramon Sinkeldam, Bram Rood, Thijs Zonneveld, Bram Imming, Sebastian Langeveld maar ook, winnaar van de editie van 2016, de Belgische Timothy Dupont.

Beslissende eindsprint met Lars Boom en Timothy Dupont op kop

Nederlands feestje verstoord
Het was laatstgenoemde die ook dit jaar het Nederlandse feestje verstoorde door op letterlijk de laatste meter zijn fiets een banddikte eerder over de eindstreep te duwen dan Lars Boom en Ivar Slik, die respectievelijk als 2e en derde eindigde. Sebastian Langeveld en Jordy Buskermolen volgden op welgeteld 1 seconde.

Geklopt: Thijs Zonneveld, Coen Vermeltfoort en Jasper Ockeloen

Opvallend was  de 12e plaats voor de winnaar van vorige editie,Jasper Ockeloen, die op het laatste stuk tussen Castricum en Egmond aan Zee had moeten ‘lossen’ en uiteindelijk met 22e seconden achterstand op de top-3 over de finish kwam.

Rozanne Slik snelste vrouw
Bij de vrouwen was Rozanne Slik de sterkste. Zij finishte in een eindtijd van 1.16.48 en liet daarmee Nina Kessler en Grace Verbeke achter zich.Uiteindelijk kwamen er bij deze herfstachtige editie van Egmond-Pier-Egmond 2881 mannen en vrouwen over de finish. Het overgrote merendeel enthousiaste en sportieve recreanten die konden terugkijken om een heroïsche fietstocht, waarvoor maar één opmerking op z’n plaats is: ‘Applaus voor jezelf!’

Hieronder een uitgebreide foto-impressie van Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer

Reacties