Hackathon Mens & Machine: kinderen ontwikkelen 2e creatief manifest voor Beverwijk

Foto: Centrum voor de Kunsten

Na het succes van de hackathon ‘Beverwijk in 2040’ organiseert het Centrum voor de Kunsten Beverwijk een tweede editie van de hackathon. Het thema dit jaar is ‘Mens & Machine’.

Op woensdagmiddag, 13 februari 2019 staan wederom de creatiefste inwoners van Beverwijk, de kinderen van de basisscholen, klaar om de grote uitdagingen op te pakken. Samen met creatief coaches van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk verbeelden ze de toekomst waarin in deze editie de relatie tussen mens en machine centraal staat. Hoe gaan robots bepalen hoe we straks wonen, werken, leren, leven, spelen en sporten? En welke rol kan Beverwijk daarin met haar ondernemersgeest en maakindustrie innemen?

Bij deze grote vraagstukken betrekken lokale organisaties als de gemeente Beverwijk, Tata Steel, Evenementenmakelaar, OPO-IJmond en Natuur- en milieueducatie graag de creatiefste en fantasierijkste Beverwijkers: De kinderen uit de groepen 5 en 6 van de basisscholen. Juist de natuurlijke creativiteit van de kinderen achten deze organisaties van onschatbare waarde. Hun voorstellingsvermogen en het buiten de lijntjes kunnen kleuren zijn stimulerend voor een innovatieve en intelligente visie op hun organisatie en op een toekomstig Beverwijk.

Hackathon Mens & Machine
Tijdens de hackathon op woensdag 13 februari worden in de Kennemer Theater de realistische challenges door de organisaties gepresenteerd aan de kinderen waarna zij onder leiding van de docenten van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk op creatieve wijze aan de slag gaan. Samen met de bedrijven ontwikkelen de kinderen zo een creatief manifest met inspirerende aanbevelingen, geformuleerd voor de inwoners, ondernemers en bestuurders van Beverwijk.

Gezocht: Beverwijkse bedrijven die voor uitdagingen staan
Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk biedt nog aan een paar bedrijven de mogelijkheid een challenge te presenteren. Voor welke uitdaging staat uw bedrijf? Is de technologie voor u een kans of een bedreiging? Graag pakken de kinderen en de coaches van het Centrum van de Kunsten uw challenge op.

Bedrijven en andere organisaties die een challenge in willen brengen kunnen contact opnemen met het Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Mark van der Jagt, [email protected] of 06 – 225 229 49.

Ben jij creatief?
De kinderen die meedoen aan de hackathon worden geselecteerd door de scholen. Woon je in Beverwijk, zit je in groep 5/6 en heb je zin om mee te denken over jouw toekomst, vraag dan aan je leerkracht of je school mee doet.

Reacties