55+

Rollatorcheck in het Repair Cafe

Beeld van de regenachtige rollatorloop op 5 september jl.
Foto: Wim Meijer Fotografie

Wat een rollator gemeen heeft met een Mercedes? Juist: afstellen, doorsmeren en controleren op slijtage of gebreken! Het kan zaterdag 19 januari gedurende de gratis rollatorcheck in het Repair Café in Paviljoen Westerhout

Vele Wijkers lopen er mee te pronken in allerlei kleuren: blauw, rood, zwart, wit of grijs, zitten er vaak ook  bovenop om een praatje te maken of koffie te drinken met ‘rollator-genoten’. De rollator is inmiddels een niet meer weg te denken ‘maatje’ geworden voor ouderen gedurende wandelingen en het boodschappen doen. Alleen… ook een rollator heeft nu en dan een onderhoudsbeurtje nodig.

Winterbeurt
Vooral nu, in de winter, is het zeker geen overbodige luxe om, ook uit oogpunt van veiligheid, die rollator te laten controleren op verborgen gebreken. Ook het afstellen en smeren van de remmen is zeer belangrijk, alsmede ook de hoogte, om er rechtop achter te lopen en niet met een kromme rug. Controle van de vier banden is ook belangrijk. Zijn de banden niet erg versleten? Moeten er nieuwe ‘winterbanden’ onder? Heeft het frame geen verborgen gebreken? Een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje. Denk aan boomwortels die stoeptegels omhoog duwen, of hoge stoepen en hellende trottoirs. Stel dat u erop gaat zitten en de rollator glijdt onder u weg omdat de remmen niet meer goed werken. Bij gladheid door sneeuw en ijs zou u lelijk kunnen vallen en er een gebroken pols of heup aan over kunnen houden. repair caféRollatorcheck
Voorkomen is altijd beter dan genezen niet waar? Dus grijp nu uw kans! Bij het gezellige Repair café, gelegen aan het Westerhoutplein nummer 3 in Beverwijk kunt u zaterdag 19 januaride rollator-check laten uitvoeren van 12.30 uur tot 15.30 uur. Onder het genot van een kopje koffie en een praatje wordt uw rollator dan goed onderhanden genomen terwijl u wacht. U kunt een vrijwillige bijdrage in de daarvoor bestemde bus doen voor de verdiensten van de vrijwilligers. Daarna kunt u veilig een wandelingetje maken in het mooie park Westerhout.

Repair Café
Iedere derde zaterdagmiddag van de maand is het  Repair café open. Natuurlijk kan iedereen, ook zonder rollator, langskomen met andere kapotte spullen, zoals: kleding, elektrische apparaten, fietsen en computers, etc.
Kijk voor meer info over repair café’s op www.repaircafe.nl of Facebook: “Repair Café Beverwijk”.
Het Repair Café kan iedere maand mede worden gerealiseerd door de steun van gemeente Beverwijk.

Reacties