Gratis tulpen plukken tijdens Nationale Tulpendag in Amsterdam

Foto: Wim Meijer Fotografie

Net nu we de eerste nachtvorst voor onze kiezen krijgen steekt ‘Neerlands trots’ voorzichtig weer z’n kopje boven de grond. Wat wil je, na een eerste wintermaand waarbij de temperatuur nauwelijks onder de 10 graden dook. Dan wil je als tulp wel naar buiten.

Dat er heel wat tulpen zijn met die aandrang mag deze zaterdag blijken, want maar liefst 200.000 tulpen staan op de Dam in Amsterdam te wachten om te worden geplukt door pure liefhebbers met niet alleen tulpenliefde, maar ook met engelengeduld, want de wachttijd om een bosje van 20 tulpen te mogen plukken wordt ingeschat op een klein uurtje. .

Sinds 2012 vieren we ieder jaar op de derde zaterdag van januari Nationale Tulpendag. Tijdens deze officiële aftrap van het tulpenseizoen plaats nodigen de Nederlandse tulpenkwekers iedereen uit om in een speciaal aangelegde pluktuin, pal voor het paleis op de Dam, gratis een bosje tulpen te plukken. Dit jaar is het thema ‘Flowerpower’ en dat komt onder meer tot uiting in het kleurrijke tuinontwerp.

Eerst kijken, dan plukken!
In totaal kunnen zo’n 200.000 (!) tulpen geplukt worden die thuis voor een vrolijk lentegevoel zorgen. Voordat de poorten van de pluktuin opengaan, is de immense bloemenzee te bewonderen vanaf een speciale kijkersbrug. Om 13.00 uur zal een bijzondere gast de tuin officieel openen en daarna mag het publiek naar binnen om een bosje van 20 tulpen te plukken. Naar verwachting is de pluktuin tot 17.00 uur geopend (op=op).

Hieronder de regeltjes

  • Om 13.00 uur gaat de tulpenpluktuin open voor het publiek, dan kun je jouw eigen bosje tulpen plukken (20 tulpen). De tuin sluit als de tulpen op zijn. Wacht niet te lang, maar sluit je aan in de rij.
  • Bij de ingang van de tulpenpluktuin krijg je een biologisch afbreekbaar tulpentasje, hier passen precies 20 tulpen in. Het is niet toegestaan om een eigen boodschappentas mee te nemen
  • Je hoeft geen entree te betalen voor de tulpenpluktuin op Nationale Tulpendag. Geniet dus van een gratis bosje verse tulpen.
  • De tulpenpluktuin is enorm populair; dus zorg dat je op tijd aansluit. De gemiddelde wachttijd is 30-60 minuten. Terwijl jij wacht, zorgt de organisatie voor een gezellige sfeer met muziek. Daarnaast kun je de pluktuin ook bekijken vanaf de loopbrug, waardoor je de omvang van de tuin goed kunt zien.

Reacties