Hoogvliet roept brandgevaarlijke ventilatorkachel terug

Foto: Hoogvliet

Supermarktketen Hoogvliet roept, samen met leverancier A.I. & E., een ventilatorkachel terug. Uit onderzoek is gebleken dat bij gebruik er mogelijk brand kan ontstaan.

Uit onderzoek is gebleken dat de bevestiging van het hitte-element kan afbreken. Het hitte-element kanĀ  daardoor direct tegen de onderkant van de behuizing komen te liggen. Als de ventilatorkachel vervolgens wordt ingeschakeld, dan zal het hitte-element door de behuizing smelten, met mogelijk brand als gevolg.

Als u deze ventilatorkachel heeft gekocht dan wordt dringend aangeraden het gebruik er van onmiddellijk te stoppen. U kunt het artikel terugbrengen naar het filiaal waar u het gekocht heeft. Het aankoopbedrag wordt dan aan u vergoed, een kassabon is daarvoor niet nodig

De terugroepactie geldt voor het artikel Fan Heater 2000W met modelnummer NSB-200C en barcodes 8711252 18117 2 en 8711292 17827 9. Het modelnummer vindt u op het typeplaatje aan de onderkant van het apparaat. Het apparaat is bij Hoogvliet verkocht vanaf september 2018.

Reacties