Tata Steel Chess: Gaat ’t weer tussen Carlsen en Giri?

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee lijkt opnieuw uit te lopen op een allesbeslissende eindstrijd op de laatste dag van het toernooi.

Met nog drie speelrondes te gaan staat opnieuw de Noorse Wereldkampioen Magnus Carlsen aan kop met 7 punten uit 10 partijen. Daarmee heeft hij een voorsprong van een half punt op de Nederlander Anish Giri. Uitgerekend op de slotdag staat de partij tussen Carlsen en Giri gepland. Dat betekent dat, als de voorsprong van Carlsen ongewijzigd blijft, een eventuele overwinning van Giri op de slotdag, net zoals vorig jaar zou kunnen leiden tot een tie-break.

Vorig jaar werd het toernooi ook al in de tiebreak beslist in het voordeel van Magnus Carlsen.Nederlandse topdag in Leiden
De huidige stand is het gevolg van de resultaten tijdens de uit-wedstrijd van gisteren in de Pieterskerk in Leiden, waar de Masters voor één dag waren neergestreken in het kader van Tata Chess on Tour. Het werd voor de Nederlandse deelnemers een succesvol ‘uitje’. Anish Giri won van de Rus Vladimir Fedoseev en klom daarmee op naar de 2e positie. Dit met dank aan landgenoot Jorden van Foreest, die verrassend wist te winnen van Ian Nepomniachtchi, die tot gisteren de koppositie in het toernooi innam. Nepomniachtchi staat nu op een gedeelde derde plaats, samen met Liren Ding en Viswanathan Anand. Laatstgenoemde verloor gisteren zijn partij tegen Carlsen.

Reacties