“Leren lezen is een feest’ thema van februari in jubileumjaar Bibliotheek IJmond Noord

Foto: Bibliotheek IJmond Noord

Bibliotheek IJmond Noord bestaat 100 jaar, en dat wordt gevierd, iedere maand van het jaar met steeds een ander thema. In de maand februari staan laaggeletterden en anderstaligen centraal met het thema ‘Leren lezen is een feest!’

Een bijsluiter lezen. De weg vinden in een stad die je niet kent. Je reiskosten declareren op je werk. Online je belastingaangifte doen. Voorlezen aan je kinderen of kleinkinderen. Makkelijke, alledaagse bezigheden? Niet voor iedereen.

Het Taalhuis helpt je de eerste stap te zetten wanneer je beter wilt worden in taal of als je (beter) wilt leren omgaan met de computer. Het Taalhuis is een ontmoetingsplek voor iedereen die moeite heeft met taal, rekenen of digitale vaardigheden.

Feestelijke middag op dinsdag 26 februari van 15.00 – 17.00 uur
Deze feestelijke middag in Vestiging Heemskerk begint met de gratis theatervoorstelling door het Basta theater. Deze voorstelling voor volwassenen gaat over mensen die in allerlei situaties terechtkomen waarin het lastig blijkt te zijn als je niet of nauwelijks kunt lezen.

  • Kinderen kunnen tijdens de voorstelling (15.00 – 17.00 uur) in het Cultuurhuis meedoen aan een djembé-workshop.
  • Na de voorstelling is er van 16.00 – 17.00 uur een informatiemarkt. Er zijn dan ook diverse (taal)workshops waaraan je gratis mee kunt doen.

Het Taalhuis IJmond is een samenwerkingsverband tussen alle taalaanbieders in de regio IJmond. 

Reacties