Tata Steel start proef sms-service grafietuitstoot

Foto: Wim Meijer Fotografie

Tata Steel start vanaf volgende week de proef waarbij het een sms-bericht verstuurt naar de inwoners van Wijk aan Zee in het geval van grafietuitstoot.

Inwoners van Wijk aan Zee kunnen zich vanaf nu aanmelden via www.TataSteel.nl/sms-service om de berichten te ontvangen. Daarmee kan het staalbedrijf de inwoners van Wijk aan Zee sneller informeren wanneer grafiet is vrijgekomen bij het verwerken van ROZA-slak door Harsco.

“We willen met deze service onze buren proactief informeren. We weten dat dit de fysieke overlast niet wegneemt, maar ook daar werken we hard aan”, aldus Hans van den Berg, site directeur bij Tata Steel IJmuiden. “Een nadrukkelijke wens van de inwoners van Wijk aan Zee is snellere informatievoorziening van Tata Steel in het geval van mogelijke overlast. Dit begrijpen wij heel goed en daarom starten we nu deze proef.”

Sinds eind november is de overlast van grafiet in de omgeving afgenomen door de korte termijn maatregelen die zijn getroffen. Helemaal uitsluiten dat het nog voorkomt, is echter niet mogelijk. Daarom wordt er gewerkt aan de bouw van een hal, waarmee de overlast van grafiet definitief wordt opgelost en tot die tijd dient de sms-service om inwoners tijdig te informeren in het geval van mogelijke overlast.

Inschrijven
Gedurende de proef kunnen Wijk aan Zeeërs zich inschrijven voor de sms-service. Zij ontvangen een sms in het geval van grafietuitstoot bij zuidelijke wind, wat mogelijk kan leiden tot overlast in Wijk aan Zee. De berichten worden tussen 06:00 uur en 22:00 uur verstuurd, en in het geval van een onverhoopte nachtelijke emissie, wordt de melding de volgende dag verstuurd. De proef gaat alleen om meldingen van grafiet, niet voor stof in het algemeen. Tijdens de proef wordt continu geoptimaliseerd, niet alleen om zo snel en accuraat mogelijk de kans op overlast te melden, maar ook om de omwonenden met de service zo goed mogelijk van dienst te zijn. Indien gewenst, kunnen ze zich ook weer eenvoudig afmelden voor de sms-service.

 

 

Reacties