Lucasgilde organiseert workshops zeefdrukken en BIC-pen

Foto: Lucasgilde

Het Lucasgilde Beverwijk organiseert in maart en april workshops zeefdrukken BIC-pen tekenen. Voor beide cursussen heeft het Lucasgilde vier maandagavonden  ingepland.

Zeefdrukken
Zeefdruk is een mooie techniek waarmee je zowel schilderachtig als heel strak kunt werken. Goed kunnen tekenen of schilderen is overigens niet per se nodig. Met een beetje gevoel voor kleur en compositie kun je al heel snel mooie drukken maken.

Men brengt de inkt of de verf op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukken voorwerp (de beelddrager) wordt afgedrukt. Het basisprincipe is dus vrij eenvoudig, zeker als je uit gaat van eenvoudige sjablonen.

Ina Zwart, bekend regionaal kunstenaar, gaat deze cursus weer geven. De prijs bedraagt € 62,50 voor vier avonden, inclusief materiaalkosten. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

BIC-pen tekenen
Iedereen heeft het weleens gedaan: tijdens een telefoongesprek teken je wat met je pen op een krant die voor je ligt. Er ontstaan allerlei patronen of er doemt iets herkenbaars op. Beeldend kunstenaar Ellen van Putten uit Beverwijk heeft van dit „doodlen“, zoals het ook wordt genoemd, een kunst gemaakt. Jarenlang tekende ze dagelijks op deze manier de kranten vol met de welbekende BIC-pen, met diverse exposities door heel Nederland en België als resultaat. Ellen van Putten draagt graag haar vaardigheden en kennis over aan geïnteresseerden in deze heerlijke ongedwongen techniek. Ellen van Putten, een van de docenten van het Lucasgilde, is een meester op dit gebied.  Ze leert je hoe je een eenvoudige pen kunt gebruiken om de mooiste tekeningen te maken. Inspiratie halen we uit de natuur en je directe omgeving. Door individuele begeleiding is deze korte cursus van vier keer zeer geschikt voor zowel beginnende tekenaars als gevorderden.

  • Start beide workshops maandag 18 maart 2019. Tijd: 19.00 – 21.00 uur.
  • Plaats: atelier Kerkplein 3, Beverwijk (gebouw Centrum van de Kunsten).
  • Aanmelding: [email protected]. of per telefoon: (0251) 238470 (Gerda Wanders, secretaris).
  • Meer informatie kijk ook op de website: www.lucasgildebeverwijk.nl  en de doorlinks naar Facebook en YouTube.

Reacties