Pont tussen IJmuiden en Velsen-Noord urenlang uit de vaart door harde wind

Foto: Wikipedia

De bereikbaarheid van de dorpen en steden in de IJmond is gisteren tot een nieuwe dieptepunt gezakt, nadat de zogenoemde Velserpont door de harde wind uit de vaart werd genomen.

(bron: NH Nieuws)

De pont werd tussen 15.15 en 18.00 uur stilgelegd. Dat gebeurde na een besluit van de havendienst, schrijft de IJmuider Courant. “Als de golfslag te hoog is, dan kan de pont niet veilig aanlanden”, aldus een woordvoerder van vervoersbedrijf GVB.

Enige verbinding
De Velserpont is op dit moment de enige verbinding voor fietsers over het Noordzeekanaal tussen IJmuiden/Velsen-Zuid en Velsen-Noord/Beverwijk. Vanwege de aanleg van de nieuwe zeesluis is de alternatieve route – over het sluizencomplex bij IJmuiden – voor lange tijd afgesloten.

Dit tot ergernis van de gemeente Velsen, die meermaals heeft geklaagd over de verslechterde bereikbaarheid van de IJmond door de werkzaamheden aan de sluis. “Ons geduld is bijna op”, reageerde wethouder Bram Diepstraten eerder bij NH Nieuws.

Tunnels
Of de pont vandaag weer uit de vaart wordt genomen, is nog niet duidelijk. Het GVB adviseert de berichtgeving goed in de gaten te houden.

Voor automobilisten was er overigens geen probleem: zij konden via de Velser- of Wijkertunnel onder het Noordzeekanaal door rijden. Vervoerders van gevaarlijke stoffen moeten omrijden en gebruikmaken van andere veerdiensten.

Reacties