Carrièrebeurs Zorg en Welzijn trekt ruim 400 bezoekers

Foto: Eveline Beijst

De ZORG.IK? Carrièrebeurs in de Provincie N-Holland Hal in Haarlem heeft op donderdag 14 maart ruim 400 geïnteresseerde bezoekers mogen verwelkomen.

(foto’s: Eveline Beijst)

Op de beurs waren ruim 30 werkgevers uit de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden aanwezig die met elkaar volop perspectief boden voor banen in de zorg. De ZORG.IK? Carrièrebeurs werd georganiseerd door werkgeversvereniging samen Voor Betere Zorg en was er voor wie werkt, of overweegt te gaan werken, in zorg of welzijn. Maar ook voor studenten en schoolverlaters die een opleiding willen volgen of hebben gevolgd in deze richting.De bezoekers waren divers, maar ‘belangstellend en gemotiveerd’, zo werd gezegd door de aanwezige werkgevers. Een bezoeker gaf aan: “Na jaren administratief werk gedaan te hebben, weet ik nu dat ik een BBL-traject wil doen in de gehandicaptenzorg, nu alleen nog een werkgever vinden waar ik aan de slag kan met mijn opleiding,. Deze beurs is een prima plek om mij te oriënteren.” De bezoekers ontvingen informatie over opleidingen, functies, oriëntatietrajecten, de sectoren, en openstaande vacatures. Interesse was er ook voor de workshops, een gratis fotoshoot, loopbaancoaching, cv-check en stoelmassage.Ruim 140.000 vacatures
Volgens het UWV zijn er dit jaar meer dan 140.000 vacatures in de zorg, en dat aantal loopt in de toekomst alleen maar verder op. De werkgevers in de zorg zetten dan ook alles op alles om mensen te motiveren voor een carrière in de zorg.

De afgelopen week was de landelijke Week van Zorg en Welzijn die geheel was gericht op mensen die een (nieuwe) carrière overwegen in zorg of welzijn, en daar sloot deze beurs perfect op aan.

Meer informatie over werken en leren in zorg of welzijn in de regio Kennemerland, Amstelland en Meerlanden: www.infopuntzorg.nl 

Reacties