Huizenprijzen rijzen de pan uit; Beverwijk het goedkoopst binnen Kennemerland

Foto: Wikipedia

Grote verschillen gemiddelde verkoopprijzen van huizen binnen regio’s IJmond en Kennemerland; Beverwijk het voordeligst, Bloemendaal niet te betalen.

Volgens cijfers van het CBS is de gemiddelde verkoopprijs van een koopwoning in Nederland in 2018 gestegen tot ruim 287 duizend euro.

Van de gemeenten binnen de regio Kennemerland zitten alleen Beverwijk, Zaanstad en Alkmaar beneden dat gemiddelde. Beverwijk scoort met € 245.600 de laagste gemiddelde verkoopprijs binnen Kennemerland. Ook Alkmaar blijft met € 262.500 beneden het landelijke gemiddelde, evenals Zaanstad met € 264.500

Alle andere Kennemerlandgemeenten komen ruim boven het landelijke gemiddelde. De IJmondgemeenten schommelen tussen de circa € 300.000 en de € 340.000. Kijken we naar de Kennemerlandgemeenten boven het Noordzeekanaal dan schieten de prijzen door naar boven de 4 ton met als exorbitante uitschieters Heemstede (bijna 6 ton) en Bloemendaal (bijna 8 ton)

De duurste gemeente van Nederland blijkt Blaricum, waar gemiddeld ruim 9 ton voor een woning wordt neergeteld. Het voordeligst is men uit in Delfzijl. Daar kun je nog voor € 142.000 een dak boven je hooft krijgen.

(bron: CBS)

Reacties