Column van de Dag: Is dit de droom van Thierry Baudet?

Foto: Charles Duijff

Enkele weken geleden ontmoette Nieuws.nl-redacteur Charles Duijff tijdens een schaak-simultaan in het gebouw van Tweede Kamer Thierry Baudet, die toen nog niet kon vermoeden welke resultaten hij en zijn kompanen zouden behalen bij de Provinciale Statenverkiezingen met hun Forum Voor Democratie.

Is dit de droom van Thierry Baudet?  (door: Charles Duijff)

Partijgenoot Theo Hiddema vertelde in WNL op zondag over hun recente wekenlange- en intensieve inzet overal in den lande, om kiezers te informeren omtrent de ideologie van Forum Voor Democratie.  Die informatie is in positieve zin overgekomen kunnen we vaststellen, want Forum behaalde maar liefst 13 zetels en is daarmee de grootste partij van Nederland geworden.

De gebeurtenissen die volgden en nog steeds gaande zijn kregen we allemaal mee. Reacties die je terug doen denken aan de periode waarin Pim Fortuyn van zich liet horen. Uitgemaakt worden voor fascist, populist, nationalist. Bedreigd worden met de dood. Gedemoniseerd worden. Demoniseren is het doelbewust negatief afbeelden van een zaak of persoon, met als doel de mening van anderen over het onderwerp te beïnvloeden. Anders gezegd: ‘Iemand zwart maken’

Gebeurt dit nu louter vanwege de inhoud van zijn overwinningsspeech? Dat moet haast wel, want Thierry schopt flink om zich heen in die speech. Wie de schoen past trekke hem aan. Ieder individu heeft, in elk geval in Nederland, de vrijheid zich te verweren tegen wat door hem/haar als een ongepaste- of ongegronde aantijging wordt beschouwd. Het gaat er hard aan toe in het politieke landschap. Over en weer, dat blijkt opnieuw.

Ik hoop dat op korte termijn verstandige gesprekken volgen omtrent politieke samenwerking. Spijkers met koppen zou ik zeggen.

De foto
Ik weet niet of Baudet de capaciteit heeft om minister-president te worden. De foto van het torentje maakte ik de avond na de schaaksimultaan. De foto van Thierry tijdens de schaakwedstrijd. Met gebruik van Photoshop laat ik Thierry enigszins dromend richting het torentje van de minister-president kijken…Alsof hij droomt van die positie.  Ik ben benieuwd of hij die droom ook werkelijk koestert en zo ja…waar kan maken…. De toekomst zal het leren…

Reacties