Faillissement dreigt voor Op=Op Voordeelshop

Foto: Wikipedia

Opnieuw winkelketen in zwaar weer: faillissement dreigt voor van Op=Op Voordeelshop in o.a. Haarlem, Alkmaar en Beverwijk

Gelukkig zien we in de Beverwijkse Breestraat dat steeds meer lege winkelpanden weer worden opgevuld en daarmee de gezelligheid van het centrum zienderogen verbetert. Het helpt alleen niet als aan de andere kant bekende winkelketens omvallen en daardoor weer nieuwe lege plekken ontstaan.

Vorige week was het al speelgoedketen Intertoys dat omviel en onder andere in Beverwijk de winkel gaat sluiten, gisteren werd bekend dat ook Op=Op Voordeelshop op omvallen staat. De kans dat daardoor ook het pand aan de Breestraat 92-94 weer leeg zal komen is dus levensgroot.

De Op=Op Voordeelshop heeft in totaal 140 vestigingen in Nederland met circa 1000 medewerkers. De keten ontstond 22 jaar geleden en is vooral bekend door het verkopen van A-merken van verzorgings- en huishoudproducten tegen lage prijzen. Juist in dat segment van de markt is de concurrentie echter moordend geworden. Vooral ketens als Kruidvat, Etos en ook Action hebben zich nadrukkelijk op deze markt gestort, waardoor Op=Op Voordeelshop met z’n prijzen niet meer onderscheidend is.

Toch komt het dreigende faillissement nog vrij plotseling. Nog maar enkele jaren geleden, in 2015, opende de keten zijn 100e vestiging. In 2017 nam Op=Op Voordeelshop ook nog 31 winkels over van het failliete Blokker, dit met de ambitie om door te groeien naar 300 winkels. Een ambitie die nu te hoog gegrepen blijkt te zijn geweest.

In de komende periode moet duidelijk worden of het daadwerkelijk tot een faillissement komt en of er een doorstart of overname zal plaatsvinden.

Reacties

Cookieinstellingen