Zandvoort beslist vanavond over miljoeneninvestering voor Formule 1

Foto: Charles Duijff

Het houdt al geruime tijd de gemoederen bezig: kunnen we, na 35 jaar, in Kennemerland straks weer genieten van een rasechte Grand Prix Formule 1? Veel hangt af van vanavond, wanneer de gemeenteraad van Zandvoort beslist of ze vier miljoen in dit iconische race-evenement gaan investeren.

(bron: NH Nieuws)

Vorige week maakte het college van burgemeester en wethouders bekend dat zij de portemonnee graag willen trekken en de raad moet nu de knoop gaan doorhakken.

Raadsvergadering live te volgen
Voorafgaand aan de raadsvergadering buigt de raadscommissie zich over het onderwerp. Daar komen ook zes insprekers, zowel voor- als tegenstanders, aan het woord. De gemeenteraadsvergadering begint om 21.00 uur en is, net als de commissie om 19.30 uur, live te volgen via de website van de gemeente.

Toeristenbelasting
Het college wil met de bijdrage onder meer het evenement optimaal bereikbaar maken en activiteiten rondom de Formule 1 mede bekostigen. Het bedrag wordt opgehaald door onder meer de toeristenbelasting te verhogen met 50 cent per overnachting.

Onderhandeling
Het circuit van Zandvoort is momenteel in onderhandeling met de overkoepelende organisatie van de Formule 1 om de race terug te halen naar Nederland.

Reacties