Expositie Frieda Verbree bij fotografiecentrum ISOO

Foto: Frieda Verbree

Vanaf zaterdag 6 april  tot en met 11 mei is bij Centrum voor Fotografie ISOO in Beverwijk de expositie ‘Sporen’ van Frieda Verbree te bezichtigen.

Frieda Verbree fotografeert al sinds haar jeugd. Destijds nog analoog, maar tegenwoordig digitaal. Als je haar vraagt waarom ze fotografeert, dan antwoordt ze dat ze daar heel gelukkig van wordt. Vanwege haar interesse in fotografie heeft ze als autonoom fotograaf de fotoacademie in Amsterdam gevolgd.

Foto’s die zij exposeert zijn onder meer gemaakt in Kirgizië, tijdens de World Nomad Games van 2018, de Spelen voor nomaden uit Centraal Azië. Verder zijn er impressies van het  Festival Taragalte, een muziekfestival in Zuid Marokko/Sahara, te zien. Maar ook foto’s die dicht bij huis zijn genomen, zoals het Circus Sijm in Noord-Holland en de duinen in Castricum die door middel van pinhole fotografie zijn gemaakt. De foto’s variëren van documentair tot vervreemdend.

Verbree heeft met haar foto’s een bepaald gevoel, een bepaalde emotie proberen vast te leggen. Ze hoopt dat de mensen van haar expositie zullen genieten en misschien wel geïnspireerd raken. Ze is lid van het kunstenaarscollectief Getij uit Castricum, samen met de schilderessen Fannanda Eleveld, Teska Seligman en Helen Vreedeveld. En zij is lid van kunstenaarsvereniging KCB uit Bergen.  1 en 2 juni is er tijdens de kunstfietsroute een groepsexpositie in Galerie Sopit in Castricum; dan is ook het werk van Verbree te bewonderen.

De expositie ‘Sporen’ is te bezichtigen in het fotografiecentrum ISOO (Stationsplein 46 in Beverwijk) tijdens de zaterdagen van 12.00 – 16.00 uur, met uitzondering van zaterdag 27 april. Dan is ISOO gesloten in verband met Koningsdag.

De officiële opening van de expositie is op zaterdag 30 om 16.00 uur.

Reacties