Bloemendagen Limmen week vervroegd

Vrijdagavond 29 maart is besloten om de Bloemendagen van Limmen een week naar voren te schuiven. Dit heeft alles te maken met de vroege bloei van de bollengewassen.

Aanvankelijk zou de 67e editie van de Limmense Bloemendagen plaatsvinden van 4 tot en met 8 mei, nu wordt dat dus van zaterdag 27 april tot en met woensdag 1 mei. “De bloemen hebben gewonnen”,  aldus de Prikploegen.

Het wordt dit jaar dus voor de 67e keer dat de circa 6000 inwoners van Limmen ervoor zorg dragen dat het dorp wordt opgesierd met talloze mozaïeken en werkstukken van hyacinten. Al deze fleurige kunstwerken liggen dan verspreid door het dorp over een afstand van ongeveer 10 kilometer, soms langs de weg, op pleinen of gewoon in de tuinen van de bewoners.Niet alleen voor buitenlandse toeristen, ook voor de bewoners van de omliggende plaatsen zoals Alkmaar, Castricum, Heemskerk, Beverwijk, Uitgeest en Heiloo vormen de Bloemendagen een goede reden om even een rondje te maken langs alle bloemenpracht. En daarbij hoeft men zich niet te beperken tot dag, want ’s avonds worden ook veel mozaïeken verlicht, wat zorgt voor een extra dimensie aan deze bloemenbeleving.

Kijk voor meer informatie en het complete programma rond de Bloemendagen op: http://www.bloemendagenlimmen.nl/programma

Klik op de hoofdfoto bovenaan dit artikel voor een filmimpressie van de Bloemendagen van 2017 gemaakt door IJmond Nieuws. 

Reacties