Column van de Dag: Reis mee met de bibliotheek!

Foto: Pxhere

Bibliotheek IJmond Noord bestaat 100 jaar en dat wordt gevierd met elke maand activiteiten in een ander thema. In april is dat thema ‘Reizen’.

De hele maand door kan iedereen meedoen met acties en activiteiten bezoeken. Zo kan men  bijvoorbeeld de mooiste vakantiefoto’s insturen en daarmee kans maken op een op canvas afgedrukte foto, men kan een reischeque winnen met een eigen reisverhaal en genieten van ‘wereldhapjes’. Hieronder een opsomming van wat Bibliotheek IJmond Noord gedurende de maand april te bieden heeft.

 • Win je mooiste vakantiefoto op canvas (hele maand)
  Stuur je mooiste vakantiefoto in via Facebook of mail ([email protected]) en vertel in maximaal 100 woorden waarom dit je mooiste foto is. De leukste of mooiste inzending ontvangt de foto afgedrukt op canvas.
 • Lees boeken uit de hele wereld! (hele maand)
  In bibliotheek Beverwijk en Heemskerk ligt een ingepakt ‘wereldboek’ voor onze klanten klaar! We vertellen niet welk boek het is, alleen in welk werelddeel het zich afspeelt. De boeken zijn te leen vanaf 13.00 uur bij de klantenservice.
 • Feest op onze jeugdafdeling! (hele maand – vestiging Beverwijk)
  De Kamercommissie zorgt deze heel maand voor een uitdagend en feestelijk programma op de jeugdafdeling. Ze hebben zelf quizzen gemaakt, op de kasten hangen opdrachten, ze hebben boeken over reizen uit de kasten gehaald, er is van alles te doen. En op 10 april is er een extra feestelijke middag georganiseerd, met voorlezen, en iets met een tent en kampvuur….?
 • Schrijf een reisverhaal en maak kans op een reischeque (hele maand)
  Schrijf je eigen reisverhaal in maximaal 250 woorden en maak kans op een reischeque, beschikbaar gesteld door TUI reisbureau Beverwijk.
 • Kom proeven van de wereld!
  Op woensdag 10 april (Heemskerk) en woensdag 17 april (Beverwijk) van 14.00 – 16.00 uur verzorgen leerlingen van de praktijkschool van het Kennemer College heerlijke wereldse hapjes, die wil je niet missen!
 • Slim op reis: handige apps voor elke reiziger (Donderdag 11 april van 20.00 – 22.00 uur, vestiging Beverwijk, toegang gratis)
   (We zijn er gek op, gratis reis-apps die ons het reizen nog een stukje gemakkelijker maken. Apps kunnen deuren openen naar nieuwe werelden of ze maken het reizen net een beetje beter betaalbaar, waardoor je nóg meer van het reizen kunt genieten. Sipke Fluitman bespreekt de leukste en handigste.
 • Fiets mee met Gijs en Aimée! (Donderdag 18 april van 20.00 – 22.00 uur, vestiging Beverwijk)
  Gijs van Middelkoop ontdekt samen met zijn Aimée de wereld op de fiets. Hij schreef drie leuke boeken over zijn tochten door Amerika, Canada en Japan. In deze gratis lezing vertelt hij over zijn vierde reis, door Australië. Bezoekers maken kans op een gesigneerd boek. Toegang gratis, vooraf aanmelden via de website of de klantenservice.

Reacties