Workshop drone bouwen bij Bibliotheek IJmond Noord

Foto: Unsplash

Woensdag 10 april kunnen kinderen van 11 tot 16 jaar in het TalentenLab in de openbare bibliotheek aan het Kerkplein in Beverwijk van 15.00 – 17.00 uur ieder een eigen drone bouwen.

Drones zijn hot op dit moment. Tijd om kinderen hiermee in aanraking te brengen en hen te laten zien welke mogelijkheden drones bieden, nu en in de nabije toekomst. Op basis van een uniek concept biedt Bibliotheek IJmond-Noord In samenwerking met Jos en Rubin Geerling kinderen de uitgelezen kans om de techniek achter de drones te leren.

‘Waarom verschillende propellers, hoe blijft een drone in evenwicht en waarom gelden er andere regels voor buiten en binnen vliegen?’ Vragen die niet onbeantwoord zullen blijven. Kinderen die aan deze activiteit deelnemen krijgen een goede indruk voor een toekomstige beroepskeuze. Drones zullen op steeds meer manieren en voor allerlei toepassingen worden gebruikt; dit wordt ook verteld in de workshop.

Een eigen drone
Iedere deelnemer bouwt een eigen recreatieve drone die in de hand past. Een duidelijke instructie geeft per stap aan waar de onderdelen voor zijn. Als de drones klaar zijn, kunnen die binnen worden uitgeprobeerd; Beverwijk heeft namelijk een zogenaamde no fly zone ingesteld.

Per keer kunnen vijftien kinderen meedoen. Aanmelden voor de workshop kan via het inschrijfformulier op www.bibliotheekijmondnoord.nl (zie daar de Agenda) of dagelijks vanaf 13.00 uur bij de klantenservice in de vestigingen van Bibliotheek IJmond Noord (niet in het weekend!).

De kosten voor de workshop bedragen € 34,50 per deelnemer, inclusief de drone.

Bij voldoende belangstelling wordt de workshop nogmaals aangeboden op woensdag 17 april.

Reacties