Column van de Dag: De reactie van Transavia

Foto: Mick Boskamp

Op 14 maart j.l schreef onze columnist hier een open brief aan Transavia. Aan het slot vroeg hij om een reactie. Die kwam vandaag.

De reactie van Transavia (door: Mick Boskamp)

Even terug naar de column van drie weken geleden: een goede vriendin van me was volgens haar vriend, haar dochter en haarzelf aan de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij honds behandeld. Als klant van Transavia vertelde ze dat ze daar niet van gediend was, met als gevolg dat het drietal die dag niet mee mocht vliegen op de vlucht naar Beirut, die ze hadden geboekt. Met veel moeite en geluk konden ze twee dagen later wel mee vliegen. Maar toen was het plezier van een korte vakantie, die nog meer was ingekort en die onmenselijk veel stress had gegeven er danig vanaf. Hier vind je mijn volledige brief: https://haarlem.nieuws.nl/algemeen/29536/column-van-de-dag-open-brief-aan-transavia/

Aan het slot van mijn schrijven vroeg ik Transavia om een reactie. Ik schreef: Mochten jullie me een reactie willen sturen, dan beloof ik de inhoud ervan te plaatsen. Geen zin zal ik aanpassen, geen woord zal ik veranderen of weglaten.

Vandaag, 3 weken na de column, kreeg ik die reactie per mail:

Geachte heer Boskamp,

Ik heb uw artikel gelezen. En ook uitgezocht wat er nu exact is gebeurd. Zoals u weet heeft een verhaal altijd 2 kanten. Dat is ook hier het geval. Onze werkwijze is dat wij met passagiers in gesprek gaan, niet met derden en ook niet via de media. Het lijkt mij daarom zinvol dat zij contact opneemt met onze klantenservice voor onze uitleg van wat er gebeurd is.

Claudia Metz
Communication Strategist/Spokesperson
Base Core

Zoals ik had beloofd onderaan mijn column heb ik de hele reactie onveranderd geplaatst. En hoewel ik niet heb geschreven dat ik er niet op zou reageren, had ik mezelf voorgenomen om het zo te laten. Deze reactie is echter zo volslagen bespottelijk dat ik er toch iets op wil zeggen. Dus richt ik me tot mevrouw Claudia Metz van Transavia.

Geachte mevrouw Metz,

Een verhaal heeft zeker 2 kanten. Vandaar dat ik Transavia ook de kans gaf om te reageren. Dat u met passagiers in gesprek wil gaan en niet met derden en niet via de media, daar kan ik me ook in vinden. Maar het is uw laatste zin die mijn haren overeind doen staan. U schrijft dat het u zinvol lijkt dat mijn vriendin contact opneemt met de klantenservice voor jullie uitleg over wat er gebeurd is. Ik heb de screenshots gezien van de keren dat mijn vriendin (en uw klant) nadat zij, haar vriend en haar dochter van de vlucht waren gehaald, in contact probeerden te komen met uw klantenservice. En met contact bedoel ik: een gesprek voeren over wat er had plaatsgevonden.. Ze is 20 keer van het kastje naar de muur gestuurd. Of beter gezegd van call-centrum naar call-centrum.  Van Europese stad naar Europese stad. Door mensen zonder achternaam. En u schrijft dat ze moet bellen met de klantenservice? Als u heeft uitgezocht wat er exact gebeurd is, dan lijkt het me niet meer dan logisch dat mijn vriendin met u in contact kan treden. U schrijft tenslotte: onze werkwijze is dat wij met passagiers in gesprek gaan. En met wij bedoelt u ook uzelf. Ik ga uw mobiele nummer uiteraard niet delen hier, dat is niet kies, maar ik deel het met uw welnemen wel met mijn vriendin.

Met vriendelijke groeten,
Mick Boskamp

(wordt wellicht vervolgd)

Reacties