Girls’ Day bij Tata Steel

Foto: Tata Steel

Vandaag, dinsdag 9 april, hebben zo’n 140 meiden uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs uit de regio een bezoek gebracht aan Tata Steel in IJmuiden.

Het staalbedrijf organiseert deze week twee speciale Girls’ Days om meiden kennis te laten maken met de fascinerende en uitdagende aspecten van werken in een technische omgeving. Op 11 april komen leerlingen van groep 7 en groep 8 van basisscholen uit de omgeving op bezoek.

Vrouwelijke managers en medewerkers van Tata Steel laten de leerlingen tijdens workshops in de praktijk ervaren hoe leuk werken in de techniek is. Zij gaan ook gesprekken aan met de meiden over hun eigen interesses, studiekeuzes en carrière. Tijdens de workshops konden de meiden aan de slag met digitale technologie, met een crashtest voor staal in auto’s en met de ontwikkeling van de nieuwste vervoerstechnologie: de Hyperloop. Aan dit revolutionaire project werken technici van Tata Steel mee om van staal de optimale buis te ontwikkelen voor de Hyperloop.

Na de workshops konden de leerlingen tijdens een rondleiding door Dompelverzinklijn 3 (waar rollen staal van een zinklaag worden voorzien voor de automobielindustrie) met eigen ogen zien hoe indrukwekkend de processen bij het staalbedrijf zijn.

Reacties