Wethouder Hanneke Niele helpt SIG-onderhoudsteam met schoonmaken Breestraat

Foto: SIG

Wethouder Hanneke Niele heeft vanochtend het onderhoudsteam van Buurtwinkel de Schans in Beverwijk een handje geholpen. Gewapend met een afvalprikker trok ze samen met cliënten van de dagbesteding, die deel uitmaken de onderhoudsploeg, door de Breestraat.

De wethouder loste met haar actieve inzet bij het schoonmaken een belofte in, die ze in december had gedaan. Dat was bij de presentatie van de nieuwe bedrijfskleding voor het onderhoudsteam. Vanochtend was het zo ver. Het team – vijf cliënten en begeleider Tony van Buurtwinkel de Schans – had afvalprikkers (grijpers), mobiele afvalzakken en een bezem met blik bij zich. Gezamenlijk werden de Breestraat, de plantsoenen in het midden en enkele zijstraatjes afgespeurd en afvalvrij gemaakt.

Wat is het hier eigenlijk netjes!

Niet alleen het onderhoudsteam van de buurtwinkel blijkt zich goed van zijn taken te kwijten, ook de marktkooplieden weten van aanpakken, als het gaat om het opruimen en afvalvrij maken van de Breestraat na de weekmarkt. En omdat het gisteren marktdag was, was het vandaag dus best schoon in de Breestraat. De oogst: hier en daar wat proppen papier, stukjes glas, wat restjes plastic, een verloren patatje en vooral veel uitgetrapte sigarettenpeuken in de voegen tussen de stoeptegels.Hanneke Niele, die als wethouder onder meer Sociaal Domein en Reiniging&Afval in haar portefeuille heeft, was er eigenlijk wel trots op hoe schoon de Breestraat is. En hoe georganiseerd de onderhoudsploeg van de buurtwinkel/SIG werkt. Wat er nog lag, prikte ze met verve van de grond, om het daarna – hup – in de klaar gehouden afvalzak te mikken. Het werd een leuk en nuttig ochtendje.

Reacties