Verhaal van de Dag: ‘Hello, is it me you’re looking for?‘

Het Verhaal van de Dag neemt je vandaag 35 jaar mee terug in de tijd, naar 14 april 1984, toen de voormalig leadzanger van The Commodores, Lionel Richie, de eerste plaats van de Nederlandse Top-40 bereikte met het nummer ‘Hello’ en iedere verlegen man op liefdespad niet langer met een mond vol tanden stond.

(tekst: Wim Meijer)

Vandaag 35 jaar geleden, op 14 april 1984, bereikte de voormalig leadzanger van The Commodores, Lionel Richie, de eerste plaats van de Nederlandse Top-40 met het nummer ‘Hello’. Net zoals zijn voorgaande hit, ‘All Night Long’ (eveneens van het al succesalbum ‘Can’t Slow Down’), zou het nummer 4 weken lang de hitlijst aanvoeren.

Dat succes bleef niet tot Nederland beperkt, want die eerste plaats was er ook in Amerika, Australië en Engeland. Naar later zou blijken waren de jaren 1983-1984 de meest succesvolle voor de zanger/componist uit Tuskegee (Alabama). Het album ‘Can’t Slow Down’ scoorde de unieke status van 10 maal Platenium en was goed voor een omzet van 20 miljoen exemplaren.

Nooit meer met een mond vol tanden
Daarbij groeide het nummer ‘Hello’ uit de veelgebruikte oplossing voor mannen die een huwelijksaanzoek wilden doen maar uit zichzelf niet de juiste woorden wisten te vinden. Volgens Lionel Richie ontving hij talloze brieven van ‘mannen met een mond vol tanden’ die de zinsnede ‘Is it me you’re looking for’ hadden gebruikt om de vrouw van hun leven ten huwelijk te vragen. Wat voor soort brieven Lionel Richie ontving aanleiding van het nummer  ‘All Night Long’ vertelde hij niet.

Reacties