Help Dani naar Utah!! Actie voor behandeling 15-jarige voetballer uit Heemskerk na herseninfarct

De wereld van de 15-jarige Dani Hollander stortte op 14 oktober 2018 in. Tijdens een potje voetbal werd hij getroffen door een zwaar herseninfarct. Om hem meer kansen te geven op volledig herstel gaat hij nu naar Utah (Amerika) voor een bijzondere behandeling, en dat kost veel geld… maar liefst € 15000,- die niet worden vergoed door de zorgverzekering.

Daarom zijn Dani en zijn ouders nu een doneeractie gestart om het geld bijeen te krijgen. Inmiddels is er al elfduizend euro binnen. Maar ook die laatste vier zijn nodig. En wellicht zijn er lezers van dit verhaal die daar een steentje aan bij willen dragen (ga voor donatie naar: HELP DANI NAAR UTAH!!)

In vertrouwen dat het gaat lukken om het benodigde geld bijeen te krijgen is de reis en behandeling in Utah al gepland. Op 18 juni wordt gestart met het maken van een scan in Utah waarna, van 22 tot en met 27 juni,  een week volgt van 8 uur behandeling per dag.

De therapie waar het om gaat is Cognitive FX, een behandelmethode die uitgaat van de mogelijkheid van functieherstel in plaats van symptoommanagement en acceptatie. De ambitie is dus patiënten weer als vol functionerende mensen af te leveren. Of zo vol als maximaal mogelijk.

IJmond Nieuws ging langs bij Dani en maakte bovenstaande reportage.

(klik op de hoofdfoto bovenaan dit artikel voor de complete reportage van IJmond Nieuws

Reacties