Burgemeester Martijn Smit reikt Beverwijkse Jongerenlintjes uit

Foto: Oranjevereniging Beverwijk

Afgelopen vrijdagmiddag heeft Burgemeester Martyn Smit namens de Oranjevereniging Beverwijk lintjes uitgereikt aan vier jongeren uit Beverwijk die zich met bijzondere prestaties hebben onderscheiden, of zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving.

Het is voor de vijfde keer dat er Beverwijkse jongerenlintjes wordt uitgereikt.  Het is een blijk van waardering voor deze jongeren en tevens een aanmoediging om verder te gaan met het goede werk maar ook een voorbeeld voor andere jongeren.

De uitreiking vond plaats in het BHK-gebouw waar ruim 40 personen, voor het merendeel familie en vrienden van de genomineerden, waren verzameld. Na de introductie door de secretaris van Oranjevereniging Beverwijk nam Burgemeester Martijn Smit het over om de jongerenlintjes uit te reiken.

Jeugdambassadeurs Museum Kennemerland
Om te beginnen bij de drie jeugdambassadeurs van Museum Kennemerland: Fyonne Faber, Marjolein de Boer en Damian Rood. Hij had een hele waslijst van bijzondere zaken te melden die allemaal op eigen initiatief gedaan hebben. Het meest bijzondere toch vond hij dat een museum het “verleden” vertegenwoordigt en dat deze jongeren met hun activiteiten voor het museum de verbinding leggen naar de toekomst.

Maarten Blok
De tweede was Maarten Blok die iets heeft met hout. Al op heel jonge leeftijd was hij bezig met hout en alles wat met hout en houtbewerking heeft te maken. Via een omweg kwam hij bij Stichting Welzijn  en het jeugdcentrum Nul251 (voormalig Place2Be). In het jeugdcentrum heeft hij met eigen kracht Zo heeft hij o.a. een gloednieuwe bar vanuit het niets gebouwd in jeugdcentrum Nul251. Gedreven als hij is zorgde hij ervoor dat fouten in een tweede poging tot een beter, mooier en veiliger resultaat leiden.  Als vrijwilliger heeft hij nog meer gebouwd voor het centrum. Hij komt via het jeugdwerk nu ook op andere plekken in Beverwijk en stimuleert daardoor ook weer nieuwe mensen tot vergelijkbare activiteiten.

Beverwijk kan trots zijn op deze jongeren en hun activiteiten.  Deze goede voorbeelden moeten   een aansporing voor andere jongeren zijn om ook iets te laten zien. Voor 2020 zijn er weer nieuwe jeugdlintjes beschikbaar. Kandidaten kunnen genomineerd worden via een email naar: [email protected]

Reacties