Dertig woningen Plantagebuurt Beverwijk klaar voor oplevering

Foto: Pré Wonen

Deze week namen de eerste negen huurders de sleutel in ontvangst van hun gloednieuwe woning in fase De Dennen, in de Beverwijkse Plantagebuurt.

Woningcorporatie Pré Wonen en Smit’s Bouwbedrijf leveren nu en na de meivakantie 18 eengezinswoningen op en 12 boven- en benedenwoningen. De nieuwe bewoners zijn bijna allemaal mensen die terugkeren in het plangebied. Zij woonden ooit in een portieketagewoning en daarna tijdelijk in een wisselwoning. Een aantal bewoners verhuist rechtstreeks naar de nieuwbouw.

Vriendin in de buurt
Joke Wisker is opgegroeid in de Plantagebuurt en heeft er altijd gewoond. Ze is één van de bewoners die rechtstreeks verhuist (van haar bestaande woning in fase 5 De Sparren, start sloop vanaf half juni) naar de nieuwbouw. “Ik vind het fijn om in mijn buurtje te blijven wonen. Winkelcentrum De Plantage is om de hoek. Al mijn kennissen wonen er, mijn moeder woont aan de Boeweg en mijn vriendin Marjon in Aagtendorp. We zijn al 52 jaar vriendinnen. Ik ben slecht ter been en vind deze benedenwoning fantastisch. Ja, ik ben erg blij.”

Joke Wisker, zittend, en vriendin Marjon van Balen (foto: Pré Wonen)

Gevarieerde woningen
Aan de Dennen- en Sparrenstraat komen elk negen woningen. Aan de Beukenstraat 12 woningen. Het is een variatie aan woningen: op elke hoek een beneden- en bovenwoning. Daarnaast een eengezinswoning van 5,40m breed met ertussen woningen die 4,50m breed zijn. De woningen zijn goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen, parkeerplaats en tuin of balkon.De ontwikkeling van de Plantagebuurt
Fase De Dennen is onderdeel van de vernieuwing van de Plantagebuurt, die begin 2021 klaar is. Eerder zijn 152 appartementen en woningen opgeleverd. De 34 koopwoningen in fase 3B zijn ook bijna klaar. Rond half juni start de sloop van de verouderde woningen rond de Sparrenstraat en in september de sloop van de flat aan de Pieter Verhagenlaan 62-108. Daarna start de bouw van De Dennen (fase 5): 49 appartementen, 8 boven- en benedenwoningen en 14 eengezinswoningen. De verhuur van deze woningen loopt in 2020 via Woonservice. Voor meer informatie over de Plantagebuurt: www.KPmijnstek.nl.

Reacties