Naar de bollen… naar die heerlijke bollen!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Dat is blijkbaar precies datgene wat heel veel mensen vanmorgen dachten bij het ontwaken. Gevolg: binnenlandse bloemenliefhebbers en buitenlandse toeristen (en dat zijn er tijdens deze zomerse Pasen een heleboel) trokken collectief richting Lisse. Want zeg je ‘bollen’ dan zeg je ‘Keukenhof’.

Nu is Keukenhof heel wat gewend. Jaarlijks komen er meer dan een miljoen mensen door de poorten van ’s wereld beroemdste bollentuin. En vorig jaar waren dat er zelfs 1,3 miljoen. Maar dan bedoelen we wel verspreid over 2 maanden. Vandaag leek het er echter op dat iedereen tegelijk kwam, met als gevolg: Keukenhof dat vanmiddag rond de klok van 14.00 uur de oproep deed om vooral niet meer naar Keukenhof te komen. Alle parkeerterreinen stonden vol en alle toegangswegen richting Lisse stonden muur- en muurvast. Alleen lopend of met de fiets was Keukenhof nog te bereiken.

Jacoba van Beieren maakte vandaag overuren bij de ingang van Keukenhof tijdens het maken van foto’s en selfies.

Tja, en dan kun je je afvragen wat de komende dagen gaan brengen. De weersvoorspellingen zijn ronduit uitbundig: stralend weer en 20 tot 25 graden, en het aantal toeristen lijkt alle records te gaan breken. De kans is dus groot dat ook gedurende de twee Paasdagen het bereiken van Keukenhof een ‘mission impossible’ wordt.

In dat geval is het goed om te weten dat er ook nog een andere bollenstreek is: onder Alkmaar en rond Schagen. En geloof mij: daar kun je nog rustig rondrijden tussen de bloeiende bollenvelden. Zo getuigen bijgaande foto’s.

Reacties