Bloemendagen Limmen beleven vandaag hoogtepunt met Oldtimer Fair, kunstmarkt en muziekevenement

Foto: Wim Meijer Fotografie

Nog nauwelijks bekomen van Koningsdag en vandaag alweer een topevenement in de regio Kennemerland: de Limmense Bloemendagen die vandaag hun hoogtepunt beleven met de Oldtimer Fair, kunstmarkt en een muziekevenement.

Sinds gisteren, 27 april, tot en met woensdag 1 mei  vormen de straten het Noord-Hollandse Limmen weer een soort van ‘openluchtmuseum’ met tientallen bloemschilderijen. Vormde twee weken geleden de Bollenstreek tussen Noordwijk en Haarlem het decor voor wellicht het grootste bloemenevenement van het voorjaar, het Bloemencorso van de Bollenstreek, , deze week is het de beurt aan Limmen, waar van 5 tot en met 10 mei voor de 67e keer de Limmense Bloemendagen worden georganiseerd. Bloemenroute van 10 kilometer
Al 67 jaar lang zorgen de circa 6000 inwoners van Limmen ervoor dat in het dorp talloze mozaïeken en werkstukken worden gemaakt van hyacinten. Al deze fleurige kunstwerken liggen verspreid door het dorp over een afstand van ongeveer 10 kilometer, soms langs de weg, op pleinen of gewoon in de tuinen van de bewoners.

Verlicht
Niet alleen voor buitenlandse toeristen, ook voor de bewoners van de omliggende plaatsen zoals Castricum, Heemskerk, Beverwijk, Uitgeest en Heiloo vormen de Bloemendagen een goede reden om even een rondje te maken langs alle bloemenpracht. En daarbij hoeft men zich niet te beperken tot dag, want ’s avonds worden ook veel mozaïeken verlicht, wat zorgt voor een extra dimensie aan deze bloemenbeleving. Oldtimer Fair, kunstmarkt en muziekevenement
Het hoogtepunt van de Limmense Bloemendagen is zonder meer vandaag, zondag 28 april, als vanaf 11 uur tegen het decor van alle kunstwerken van bloemen in het dorpspark een ‘Oldtimer Fair’ wordt georganiseerd met Foodtrucks, Live muziek van de Rock ‘n’Roll band The Wieners, Porsche 911’s, oude tractoren die behendigheidsspelletjes gaan spelen, stands met oude ambachten, twee Pullers, draaimolen voor de kleintjes, stoomachines en veel meer.Daarnaast vindt op het terrein van de Hortus Bolborum voor de vijfde keer een muziek- en kunstevenement plats met een kunstmarkt en optredens van o.a. het koor De Vredeburgers en troubadours ‘De Zwagers’ met Ierse Folk, Country en Ballads.

Nog tot en met woensdag 1 mei
De Bloemendagen in Limmen duren nog tot en met woensdag 1 mei. Kortom: Nog alle tijd om even langs te gaan bij deze fleurige buurgemeente. Lukt dat niet, dan hebben we in ieder geval nog de foto’s. Hieronder een foto-impressie.

Kijk voor meer informatie over de Limmense Bloemendagen op: http://www.bloemendagenlimmen.nl/

Reacties