Beverwijk Nieuws zet ‘Livon lichaamstherapie’ in  ’t zonnetje

Foto: Wim Meijer Fotografie

Met een duidelijke meerderheid aan stemmen heeft Ivonne van Leeuwen-Winter, eigenaresse van Livon lichaamstherapie, de ondernemerswedstrijd gewonnen van Beverwijk.Nieuws.nl

De actie, in oktober 2018, opgezet door het lokale digitale nieuwsmedium, had als doel om een Beverwijkse  ondernemer ‘in het zonnetje te zetten’ door middel van een redactioneel artikel. Een mooie kans, vooral voor ook voor beginnende of kleinere ondernemers, om extra aandacht te krijgen.

Gedurende een periode van 10 dagen kregen de Beverwijkers de gelegenheid om hun stem via Facebook uit te brengen op de ondernemer van hun keuze. Het leverde een waslijst aan reacties op en honderden stemmen, waarvan de meesten werden uitgebracht op Ivonne van Leeuwen-Winter en haar praktijk Livon lichaamstherapie. Reden om bij haar langs te gaan .
Uit nood geboren, maar uitgemond in succesvolle praktijk
De dag van het interview leent zich bij uitstek voor het ‘in het zonnetje zetten’ van de winnaar van de ondernemersprijsvraag, want de zon schijnt uitbundig. Terwijl we gezellig aan de tafel genieten van een kopje koffie en pratend over de alledaagse dingen begint Ivonne enthousiast te vertellen over haar passie, eigenlijk uit nood geboren, maar uitgemond in de breed gewaardeerde praktijk die zij nu heeft. In 2011 kwam zij in aanraking met voetreflex, eerst om zelf te ervaren nadat zij schouderklachten had. Zij las hierover in een lokale krant, werd getriggerd door het artikel, bezocht deze therapeute en was onder de indruk van het positieve effect van voetreflex. Datzelfde jaar volgde zij een 6-daagse cursus in het Jac. P. Thijssecollege in Castricum gegeven door Brenda Dom. Deze gaf aan dat Ivonne hier zeker mee door moest gaan en na wat onderzoek op internet kwam Ivonne terecht bij de School voor Voetreflexologie in Alkmaar.

Na 2 intensieve schooljaren, waarin Ivonne zelf te maken kreeg met een dubbele nekhernia, behaalde zij haar diploma. Ondertussen hield zij praktijk thuis; beginnend op de tafel met tuinkussens in de woonkamer, gevolgd door een tuinstoel waarna in een klein kamertje op de 1e verdieping.

Cliënten vroegen of zij geen massages wilde geven maar er knaagde hierin iets bij Ivonne. Zij wilde meer dan alleen maar massage, maar wat?

Lang leve het internet, het holistisch benaderen van aandoeningen/beperkingen triggerde Ivonne enorm en zij belandde bij de opleiding van Positive Touch, voorheen in Arnhem, nu in Brummen. Dit kwam mede voort uit haar eigen beperking die zij had bij haar opleiding tot voetreflextherapeute, de dubbele nekhernia, en de holistische inzichten die zij hierin verkreeg. De inzichten en de uitdagingen in het leven gaat Ivonne dan ook graag aan, ook ondersteund door mede-collega’s,  want ‘ook een therapeut heeft een therapeut nodig’, vertelt zij lachend.
Praktijk in de achtertuin
In 2016 werd er een ware metamorfose gerealiseerd in de achtertuin, zelf gebouwd met gezin en vrienden, een prachtige praktijk waarbij het een warm binnenkomen is.
Het diploma integraal masseur werd behaald en de drukte naar de praktijk nam toe.

In de zomer van 2017 nam Ivonne een onverwachts besluit: ze nam ontslag bij haar werkgever na een periode van jaren waarin zij haar vaste baan combineerde met haar behandelingen aan huis, de studies, haar gezin en het onderhouden van sociale contacten. Het leidde tot burn-out en paniekaanvallen en (en dat bleek het positieve)  het ad-hock besluit om haar baan op te zeggen en in het diepe springen. Een besluit waarvan ze tot op de dag van vandaag geen spijt heeft, alhoewel ze wel haar collega’s mist die haar schouders lieten schudden van het lachen.

Meer opleidingen
Stilzitten past niet bij Ivonne dus werd vakkennis uitgebreid met zwangerschapsvoetreflexogie en om voor vergoedingen vanuit de zorgverzekering te realiseren voor cliënten maar natuurlijk ook voor de algemene ontwikkeling van zichzelf haalde zij ook de Medische Basiskennis conform PLATO-eisen.

De uitdaging ligt voor Ivonne in het uitdagen van cliënten om verder te kijken dan de oppervlakte en dat zij investeren in zichzelf. Waarom heb je er last van?  Wat kun je er nog meer aan doen? Waar wordt je in beperkt? Wat doet het met je? Waarmee kan ik je in ondersteunen? Wanneer je bij Ivonne in de praktijk bent kun je niet meer achterover liggen met de gedachte dat Ivonne het wel voor je oplost, samenwerking tussen cliënt en behandelaar staat nu bovenaan!!

4-lichamenmodel
Je kunt bij Ivonne voor veel uiteenlopende blokkades terecht; denk hierbij aan het 4-lichamenmodel: fysiek, mentaal, energetisch en/of spiritueel.
Veel klachten staan niet op zichzelf; wat zij ook regelmatig merkt in de praktijk is dat er al vele wegen bewandeld zijn voor klachten, maar de angel is blijven zitten. Na al die wegen die de cliënt(e) bewandeld heeft maakt zij de cliënt(e) wel duidelijk dat ze na één behandeling geen wonderen mogen verwachten. Voel de subtiele bewegingen in je lichaam, wees bewust wat er gebeurd.Holistisch therapeutenjaar
Momenteel volgt Ivonne het holistische therapeutenjaar bij Positive Touch in Brummen, waarbij je mag voorstellen dat er bij de massagetherapie letterlijk en figuurlijk meer de diepte wordt ingaan.

“Issues waar je op vast- of tegenaan loopt, aangeleerd gedrag wat je wilt bekijken/veranderen en vele andere uiteenlopende problemen, daarbij begeleid ik mijn cliënten tijdens de ‘massage’ op zoek naar het onbewuste om inzichten te krijgen en dit transformeren naar bewustzijn. Het leven wat we aan de oppervlakte leefden kan hierdoor veranderen; daar waarin we als marionetten het leven leefden, de uitdaging om hieraan voorbij te gaan en meer ruimte en inzicht in lichaam en bewustzijn te creëren”, aldus Ivonne.

Zomers geeft Ivonne voetreflexbehandelingen in haar strandhuisje in Wijk aan Zee, uniek in de omgeving en een weldaad. In mei van dit jaar is ze al volgeboekt maar donderdag 20 en vrijdag 21 juni staat nog vrij. Heeft u interesse kunt u altijd contact opnemen met Ivonne.
Kijk voor meer informatie op de website www.livonlichaamstherapie.nl

Reacties