Lentemarkt bij bibliotheek Beverwijk

Foto: Pixabay

Alles over biodiversiteit, vogels, moestuinen, planten, zaden en stekjes, eetbare wilde natuur, groenten telen zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen en wetenswaardigheden over bijen.

De bibliotheek op het Kerkplein in Beverwijk viert dit jaar het 100-jarig bestaan, maar kijkt ook naar de toekomst met veel aandacht voor duurzame thema’s, zoals op zondag 19 mei. Dan is iedereen van 13.30 – 16.00 uur is iedereen van harte welkom op de Lentemarkt, waar men zich kan laten inspireren over alles wat met natuurvriendelijk tuinieren en biodiversiteit te maken heeft.

Een tuinarchitect geeft adviezen en omdat het de dag erna Nationale Bijendag is, komt een imker vertellen over zijn werk en hoe belangrijk bijen zijn voor onze voedselvoorziening.

Ontdek nog veel meer op deze gezellige markt:

  • Het IVN over wat jij zelf aan biodiversiteit kunt doen, met stekjes van bijenplanten.
  • De Vogelwerkgroep Midden-Kennemerland weet alles over vogels en hun plek in de stad.
  • Werkgroep NatuurWijk over (moes)tuinieren anno 2019, ook voor kinderen.
  • Plantjes-, zaden- en stekjesruilmarkt. Heb je planten, stekjes, zaden over? Breng ze in om te ruilen. Zonder inbreng kun je voor een klein bedragje de plantjes ook halen.
  • Planten uit de wilde natuur die je kunt eten? Frans Hoogland uit Beverwijk vertelt je er alles over.
  • Wormenhotels zijn populair. Maikel Tardy vertelt van alles over het bodemleven en compost.
  • Kiemgroenten: erg gezond en ook makkelijk in huis te kweken. Kom kijken hoe dat gaat!
  • De Duintuin/ Food Hub Beverwijk (ook zorgboerderij) levert groenteproducten uit onze streek, geteeld zonder gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Geen abonnement, gewoon kiezen uit de lijst van de aangeboden seizoensproducten.
  • Heb je (tuin)gereedschap over? Neem maar mee. Beverwijk Duurzaam zamelt het in voor de stichting Gered Gereedschap in Heiloo.
  • Natuurlijk presenteert de bibliotheek de bibliotheekcollectie rond het thema natuur.

Ook voor kinderen zijn er volop interessante activiteiten en verder is er veel informatie (ook om mee naar huis te nemen) over de stadsnatuur en tips voor wandelingen in de omgeving.

De Lentemarkt is georganiseerd door Bibliotheek IJmond Noord en Beverwijk Duurzaam. In geval het weer niet meewerkt, staan de kramen die middag in de bibliotheek. Toegang gratis! Bekijk het volledige programma op www.bibliotheekijmondnoord.nl of beverwijkduurzaam.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen