Extra parkeerplaatsen in Beverwijkse Breestraat

Foto: Wim Meijer Fotografie

De gemeente Beverwijk legt zeven nieuwe parkeerplaatsen aan de rechterzijde van de Breestraat aan. Tevens krijgen alle parkeerplaatsen een betere aanduiding en markering.

Deze maatregelen komen voort uit de Evaluatie herinrichting Centrum. Daarin bleek een behoefte aan meer parkeerplaatsen. Ook oordeelde men dat niet duidelijk aangegeven is waar geparkeerd mag worden.

De werkzaamheden zijn afgelopen maandag begonnen en duren naar verwachting twee weken. De rijbaan hoeft hierbij niet afgesloten te worden. Vanzelfsprekend zijn de parkeervakken waaraan gewerkt wordt tijdelijk niet beschikbaar.

Alle 34 parkeervakken in de Breestraat worden duidelijk gemarkeerd door een aaneengesloten lijn van straatstenen in een afwijkende kleur. Bij de locaties voor de extra parkeerplaatsen is rekening gehouden met de zijstraten, inritten van ondernemingen en de kerk, evenementen en de markt.

Vanuit veiligheidsoverwegingen voor de fietsers komen er geen parkeerplaatsen aan de linkerkant van de Breestraat. In- en uitparkerende auto’s zouden dan het fietspad kruisen.

Reacties