Meimaand Filmmaand in Bibliotheek IJmond Noord

Foto: Aangeleverd / Bibliotheek IJmond Noord

Bibliotheek IJmond Noord viert in 2019 haar 100-jarige bestaan. Iedere maand zijn er activiteiten rond een speciaal thema of gericht op een speciale doelgroep. In mei staat meimaand filmmaand centraal.

Zaterdag 11 mei is er in bibliotheekvestiging Beverwijk in het kader van het 100 jarig bestaan een extra speciaal Talentenlab. Vanaf 13.00 tot 16.00 uur kan iedereen, van jong tot oud, meedoen aan verschillende workshops die met film te maken hebben.

Dit is er te doen:

  • De grote filmmuziekquiz. Download van tevoren op je smartphone de app Kahoot.it en speel gratis mee. Er zijn leuke prijzen te winnen! Vanaf 16 jaar.
  • Filmstunts leren en zien: workshop door Moviestunts.nl waarin je van een echte stuntman filmstunts leert. Vanaf 9 jaar.
  • Green Screen-filmpjes maken: workshop voor jong en oud in het Digilokaal in vestiging Beverwijk. Leer trucs en filmpjes maken met het Green Screen.
    Laat je emailadres achter en je ontvangt je filmpje via de mail thuis.
  • Wonden grimeren: workshop voor jong en oud op de jeugdafdeling. Leer zelf net echte wonden maken of laat het doen.

Alle workshops zijn gratis en voor iedereen zijn er lekkere filmsnacks.

Het reguliere TalentenLab staat in mei op alle woensdagmiddagen ook in het teken van film:

  • 8 mei: Filmgeschiedenis door filmmuseum Eye voor kinderen van 9-12 jaar
  • 15 mei: Stop Motion filmpjes-maken: neem je Lego- of Playmobil-poppetjes mee
  • 22 mei: Filmpjes maken met je mobiel voor kinderen van 9-12 jaar
  • 29 mei: Instagram voor kinderen van 9-12 jaar

De laatste twee workshops zijn ook voor ouders gratis toegankelijk. Iedere woensdagmiddag in het TalentenLab in Beverwijk van 15.00-17.00 uur.

Op woensdagmiddag 8, 15 en 22 mei kun je op de foto met Harry Potter, Mary Poppins, Elza van Frozen en nog meer filmspelers. Tussen 14.00-16.00 uur kom je ze tegen in de bibliotheek in Beverwijk. Neem je eigen smartphone mee en, als je die hebt, een selfiestick.

Kinderen die op één van de woensdagmiddagen als filmacteur of -actrice willen rondlopen kunnen zich aanmelden bij Anja, [email protected]. Je moet wel in groep 7 of 8 zitten.

Reacties