Sportiefste Moederdaguitje: 79e editie Pim Mulierloop zondag 12 mei in Velsen

Foto: Wim Meijer Fotografie

Dat is nog eens wat anders dan een Moederdagontbijtje op bed: hardlopen met het hele gezin door de natuur van Landgoed Duin en Kruidberg. Zondag 12 mei wordt in Velsen voor de 79e keer de (Krinkels) Pim Mulierloop georganiseerd. Daarmee is het ’t oudste loopevenement in Nederland.

Dat het ‘oudje’ nog niets aan populariteit heeft verloren bleek vorig jaar al, toen ruim 700 deelnemers, verspreid over de diverse afstanden, aan de start verschenen op de atletiekbaan van AV Suomi in Santpoort-Noord.

Gezien het aantal voorinschrijvingen lijkt ’t erop dat ook dit jaar de Pim Mulierloop weer hét populairste en meest sportieve Moederdaguitje wordt voor de regio Kennemerland. De Pim Mulierloop is namelijk een écht familie-uitje. Terwijl de die-hards zich vast kunnen bijten in de 10 Engelse Mijl (een dikke 16 kilometer) kunnen de wat minder fanatieke sportievelingen hun energie kwijt op de 5 en de 10 kilometer en is er ook een speciale kidsrun voor kinderen tot en met 12 jaar over een afstand van 1,2 kilometer.

(foto: AV Suomi)

Kids hardloopschoenen verloot
Onder de deelnemertjes van de kidsrun worden twee paar Nike Pegasus Kids hardloopschoenen verloot (één paar onder de meisjes en één paar onder de jongens). Deze hardloopschoenen zijn beschikbaar gesteld door Run2Day Haarlem.

Parcours
Wat het parcours betreft: Sinds 2014 loopt het parcours voor de 10 km en de 10 EM door Duin en Kruidberg van Natuurmonumenten, het bos- en duinrijke landgoed midden in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland.
RSM Loopcircuit
De Pim Mulierloop mag dan een ideaal sportief familie-uitje zijn, toch moet niet worden vergeten dat het, behalve een recreatief evenement, ook wel degelijk een hardloopwedstrijd is. Een wedstrijd zelfs, die niet geheel op zichzelf staat.  De loop maakt deel uit van het zogenaamde RSM Loopcircuit (powered by Run2Day Haarlem). Andere regionaal bekende lopen die deel uitmaken van dit loopcircuit zijn de HUGO BOSS Letterenloop (2 juni), de Zorgspecialist Grachtenloop (21 juni), de Halve van Haarlem (29 september) en de Heemstede Loop (27 oktober).

Inschrijven
Inmiddels is de voorinschrijving gesloten. Neemt niet weg dat nog steeds iedereen die mee wilt doen ook mee kán doen! Op de dag van de loop, zondag 12 mei, kun je vanaf 09.15 uur op de startlocatie (Atletiekvaan Suomi, Sportpark Groeneveen, Kerkpad 59, Santpoort-Noord) tot een kwartier voor de start van elke afstand alsnog inschrijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen