Kunstroute Bomenbuurt een daverend succes

Foto:

Afgelopen zondag, 12 mei, werd in Beverwijk voor de 10e keer de Kunstroute Bomenbuurt georganiseerd. Tijdens Kunstroute Bomenbuurt exposeren kunstenaars op de eigen thuislocatie of bij bewoners van de Bomenbuurt die hun huis (tuin of garage) hiervoor ter beschikking stellen. Dit jaar waren er maar liefst zo’n 40 enthousiaste deelnemers op 15 verschillende locaties.

Alle kunstenaars stonden om 11.00 uur paraat om de bezoekers van de kunstroute te ontvangen in hun huis, atelier of op één van de gastlocaties. En die bezoekers kwamen in grote getale, op de fiets of wandelend met de kunstroutebrochure in de hand op zoek naar de diverse locaties.

Men kon in een ontspannen sfeer het uiteenlopende werk van de kunstenaars bekijken. Het werk vertoonde een grote verscheidenheid in stijl en techniek en bestond onder andere uit keramiek, sieraden, foto’s, tekeningen, quilten, aquarellen van stofjes en schilderijen, waarvan sommige zelfs ‘wandelend’!

Niet alleen de kunst was bijzonder maar ook de bevlogen mooie verhalen van de kunstenaars zelf over de achtergrond van hun inspiratie en de uiting van hun kunst. Daarnaast was het een dag van ontmoeting en sociale (buurt)contacten. Even bij de “buurvrouw/-man” in de straat kijken welke kunstwerken zij/hij nou maakt of (oude) bekenden ontmoeten en gezellig een praatje maken.

Beverwijk kan terugkijken op een zeer geslaagde 10e editie van de Kunstroute met wederom veel nieuwe kunstenaars die gastvrij werden ontvangen op de diverse gastlocaties in de Bomenbuurt. Dit maakt de kunstroute iedere keer weer tot een uniek en inspirerend evenement.

“Het is aangetoond dat het beoefenen van en kijken naar kunst leidt tot gelukkigere mensen”, aldus de organisatie. Afgelopen zondag bewees hun gelijk.

Reacties