Meer tegenslag bij bouw zeesluis IJmuiden

Foto: Wim Meijer Fotografie

Bouwconcern VolkerWessels zet nog eens vier miljoen euro apart om tegenvallers bij sluizenproject OpenIJ in IJmuiden te kunnen opvangen. In totaal heeft VolkerWessels nu 111 miljoen opzij gezet voor tegenslag bij de bouw van ‘s werelds grootste zeesluis, waaraan ook branchegenoot BAM al veel extra kosten heeft gehad.

(bron: NH Nieuws)

In de zomer van 2018 liet Rijkswaterstaat weten dat het project door problemen met de deurkassen ruim twee jaar (27 maanden) vertraging zou oplopen. Eerder dit jaar werd ook bekend dat de sluizenroute veel afgesloten blijft dan aanvankelijk aangenomen.

Volgens VolkerWessels vordert de klus nu wel goed. Het laten afzinken van een tweede caisson, een grote betonnen constructie, in de tweede helft van dit jaar blijft volgens de onderneming nog een van de grote ‘uitdagingen’.

Aanpassing boekhoudregels
Ondanks de financiële tegenvaller steeg het bedrijfsresultaat  van VolkerWessels naar 19 miljoen euro, tegenover 8 miljoen euro een jaar eerder. Dat komt voor een groot deel door een aanpassing van boekhoudregels, stipt VolkerWessels daarbij aan. Zonder die aanpassing zou de operationele winst op 3 miljoen euro uitkomen.

De omzet steeg naar een kleine 1,4 miljard euro, tegenover 1,2 miljard een jaar eerder. Daarnaast stond het orderboek van VolkerWessels nooit eerder zo vol als aan het einde van het eerste kwartaal. In totaal lag er voor 9,5 miljard euro aan werk op de plank, 600 miljoen euro meer dan aan het einde van het voorgaande kwartaal.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen